ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKA'DA GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTI

KARŞIYAKA'DA GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTI

Vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetimleri sıklaştırdı.

Uygunsuz koşullarda üretim yapan yerlere para cezası kesildi, 3 işletme kapatıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşların sağlığını korumak en temel görevimiz” dedi.

 EKİPLER GÖZ AÇTIRMADI

Yaklaşan Ramazan Ayı öncesi, pilot olarak belirlenen Çarşı bölgesinde lokanta, fırın, pastane, kasap ve gıda üretim noktalarını denetleyen ekipler, yasal zorunluluklarını yerine getirmeyen 3 işletme için kapatma kararı verdi. Mevzuata aykırı üretim ve satış yaptığı tespit edilen işletmelere ise 7 bin ile 10 bin lira arasında para cezası kesildi. Seyyar tezgahlar toplandı. Pilot bölge olarak seçilen Karşıyaka Çarşı bölgesi dışında, Karşıyaka genelinde de denetimlerin sıklaştırılacağı ve kayıt dışı üretim ve satışa izin verilmeyeceği belirtildi.

 “GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşların sağlığını korumak belediyelerin en temel görevleri arasındadır. Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Yasal gereklilikleri yerine getirmeyen işletmelere ve halkın sağlığını tehdit eden gıda unsurlarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

 KAYIT DIŞIYA İZİN YOK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Erkan ise “Sadece Çarşı bölgesinde değil, ilçenin her noktasında gıda denetimleri yapacağız ve bunu sürekli hale getireceğiz. Kayıt dışı üretim ve satışa izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ALAYBEY SAHİLİNDE FACİADAN DÖNÜLDÜ...
Sonraki Haber MAYIS AYINDA KONUT SATIŞINDA PATLAMA

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?