ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da engeller kalkıyor

Karşıyaka’da engeller kalkıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da engeller kalkıyor

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki, hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, görme engelliler için özel olarak hazırlanan sarı yürüyüş hatları kesintisiz hale getirilecek ve yaygınlaştırılacak, yol üzerine konan tabela, masa ve benzeri engeller içinse cezai işlem uygulanacak.

Şantiyede üretiliyor

Cadde ve sokakları daha çağdaş hale getirmek için çalışmalar yürüten ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, görme engelliler için hissedilebilir yaya yürüyüş yollarının sayısını artırma ve yol üzerindeki engelleri kaldırma kararı aldı. Bu yolların kentin daha fazla bölgesinde bulunmasını ve daha fazla görme engellinin faydalanmasını isteyen belediye yetkilileri, çalışmalarını daha ekonomik ve hızlı gerçekleştirebilmek için, yollarda kullanılan sarı taşları da belediye şantiyesinde üretmeye başladı.

Sevinçle karşılandı

Örnekköy’deki belediye şantiyesinde özel kalıplar ile hazırlanan, çizgili ve noktalı yön belirleyici taşlar, ilk olarak Berin Taşan Sokak’a monte edildi. Bu yollar sayesinde kent içinde rahatça ve kimseye ihtiyaç duymadan hareket edebilme imkanına kavuşan görme engelli vatandaşlar da çalışmayı sevinçle karşıladı.

“Yolumuza engel koymayın”

Bu yolları aktif olarak kullanabilmek için vatandaşlardan da hassasiyet beklediklerini dile getiren görme engelli vatandaşlar, “Belediyemize bu güzel çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Ancak bu yolları sorunsuz kullanabilmemiz için herkes destekçi olmalı. Lütfen biz bu bantlar üzerinde rahatça ve güvenle yürürken birden yolumuzu kesecek şekilde yolumuzu kapatmasın, araçlarını motosikletlerini park etmesin” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Halit Akçatepe taburcu edildi...
Sonraki Haber Yalı'ya stat için buluştular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?