ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Bombacı Ali Çavuş unutulmadı

Karşıyaka’da Bombacı Ali Çavuş unutulmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Bombacı Ali Çavuş unutulmadı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü, milli mücadele sonunda düşman işgalinden kurtulan Karşıyaka'ya ilk sancağı diken Bombacı Ali Çavuş’un heykelinin önünde düzenlenen törenle kutladı. Her yaştan Atatürk sevdalılarının bir araya geldiği etkinlikte, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağı göndere çekildi. Belediye Bandosu eşliğinde okunan İzmir Marşı ile 9 Eylül coşkusu zirveye çıktı.

Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Yaşar Özcan “Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kurtuluş destanını yazan kadın erkek bütün atalarımızı minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Biz Atatürk’ün Karşıyaka’sıyız, onun emaneti olan Zübeyde Anne’nin çocuklarıyız. Tüm yaşamını ülkesine adayan, Kuva-yi Milliye ruhunu her cephede gösteren Bombacı Ali Çavuş da bu kentin en önemli simgelerindendir. 9 Eylül 1922’de şanlı bayrağımızı diken Bombacı Ali Çavuş’u ve silah arkadaşları Suphi Kula, Zühtü Işıl, Zekai Kaur’u saygıyla anıyoruz. Karşıyaka için yaşamının her döneminde çalışan değerlerimizi unutmayacağımıza ve unutturmayacağımıza Karşıyaka Belediyesi olarak söz veriyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. 

1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan Kemal Baysak da “Karşıyaka Belediyesi olarak 9 Eylül 1995’te açılışını yaptığımız Bombacı Ali Çavuş Heykeli önünde bir anma töreni yapılmasını yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bombacı Ali Çavuş çocukluğumuzda bizim idolümüzdü. Çocukluğumuzda tertiplenen anma yürüyüşlerine Bombacı Ali Çavuş çapraz silahlıkları, göğsünde mavzeri, kamalarıyla halk askeri olarak katılırdı. Onunla yürümek, konuşmak bizleri çok heyecanlandırırdı. Kentimize kazandırdığımız heykeli ile O’na olan vefamızı ve minnetimizi gösterdik. Bugün Karşıyaka Belediyemizin yaptığı törenle de bunu bir kez daha dile getirdik. Bu vefanızdan dolayı tüm Karşıyakalıları yürekten kutluyor, Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bombacı Ali Çavuş’un torunu Devrim Çağlayanırmak ise şunları kaydetti: “Dedelerimizin bıraktığı sancağı bizler gelecek nesillere taşıyacağız. Bu günler bizim kültürümüz, değerlerimizdir. Hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Başta Belediye Başkanımız Cemil Tugay olmak üzere, bu ruhu yaşatmaya çalışanlara selam olsun.”

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Atatürk araştırmacısı ve yazar Ahmet Gürel ile gazeteci ve yazar Okan Yüksel de konuşmalarında 9 Eylül coşku ve heyecanını katılımcılarla paylaştı. Karşıyaka Kent Konseyi, KASİAD, 1881 Derneği, Tuna Kültür ve Sanat Derneği, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların da yer aldığı etkinlikte, graffiti sanatçısı Erinç Kunan’ın sunduğu Atatürk Portresi de büyük beğeni kazandı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 9 Eylül coşkusu...
Sonraki Haber Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun resmi açılışını Binali Yıldırım yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?