ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 9 Eylül coşkusu

Karşıyaka’da 9 Eylül coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 9 Eylül coşkusu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, Karşıyaka'da da coşkulu etkinliklerle kutlanacak.

İki güne yayılan kutlama programı 8 Eylül Cuma akşamı Fener Alayı ile başlayacak. Saat 20.00'de meşale ve bayrakları ile belediye önünde buluşacak olan Karşıyakalılar, Çarşı içinden iskeleye yürüyecek. Halk oyunları ekipleri, tiyatro grupları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katılacak. Kortejin önünde dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri de taşınacak.

Karşıyaka Çarşısı'nın iskele girişine gelindiğinde ise coşku ikiye katlanacak. Karşıyaka Belediye Orkestrası ve KODA Genel Sanat Koordinatörü Teyfik Rodos'un sahne alacağı Kahramanlık Türküleri Konseri, binlerce Karşıyakalıya unutulmaz bir gece yaşatacak. 9 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda ise Yazar Sinan Meydan'ın Kurtuluştan Cumhuriyet'e konulu söyleşisi gerçekleşecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluş günü değil, bir ulusun dirildiği, bir umudun doğduğu ve bir ülkenin özgürlüğe kavuştuğu gündür. Kanının son damlasına kadar savaşan dedelerimizin bizlere emanet ettiği bu güzel toprakları geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Bunun için durmadan, yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 50. Balkan Yelken Şampiyonası başladı
Sonraki Haber 9 Eylül ruhuyla Ata'ya sahip çıkacaklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?