ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı...

Karşıyaka Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı...

Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka için 4 hedef belirledik. Kentimizi Spor, Kültür, Sanat ve Turizmde marka kent haline getireceğiz ve sözümüz söz, bu kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

HALKIN TEMSİLCİLERİ ORADAYDI

Katılımcı demokrasi anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ilçenin 5 yılına ışık tutacak olan 2015 - 2019 Stratejik Planı’nın hazırlık sürecine Karşıyakalıları da dahil etti. Nikah Sarayı’nda gerçekleşen Stratejik Plan Çalıştayı’na; Kaymakam Saadettin Yücel, muhtarlar, meclis üyeleri, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, spor ve siyaset dünyasının temsilcileri ile akademisyenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 250 kişi katıldı. Toplantıda, Karşıyaka için ilk 5 yılda yapılacak projeler masaya yatırıldı. Karşıyaka halkını temsilen salonda bulunan kanaat önderlerinin öneri ve talepleri de alınarak, vatandaşların görüşleri de planlama sürecine dahil edildi.

“GELECEK İÇİN 4 TEMEL STRATEJİ BELİRLEDİK”

Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Geride bıraktığımız zaman zarfında, kentimize ve hatta ülkemize örnek olabilecek hizmetler ürettik ve verdiğimiz sözleri tek tek tutacağımızı da herkese gösterdik. Sivil toplum örgütlerinin yerel yönetim sürecinde yer almasının önemini çok iyi biliyor, bu doğrultuda adımlar atıyoruz. Göreve gelirken, Karşıyaka için 4 hedef belirledik. Kentimizi Spor, Kültür, Sanat ve Turizmde marka haline getireceğimizi söyledik. Kendimize bu doğrultuda bir gelecek seçtik. İlk 4 aylık süreçte de bununla ilgili kararlı adımlar attık. Sosyal ve kültürel projelerde örnek olduk. Yaratıcılığı ön planda tuttuk. Özgün ve farklı olmayı tercih ettik. Hayal gücümüzün sınırlarını zorladık ve Karşıyaka'yı Türkiye'nin en değerli kenti yapma yolunda ilerlemeye başladık. Sözümüz söz, bu kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

“ÖRNEK KENT KARŞIYAKA”

Zaman kaybetmeksizin hizmet üretmeye başladıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Tespit edilen bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarına önem vereceğiz ve Karşıyakalıların daha sağlıklı, modern konutlarda yaşamaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Karşıyakamızın, spordaki potansiyelini ön plana alacağız. Modern ve Avrupa standartlarında bir stadyum, spor adaları ve her branştan sporcular ile başarıya ulaşacağız. Kültür ve Sanat etkinliklerimizi, halka daha çok açmak ve hatta etkinlikleri açık alanlara taşımak ve Karşıyaka’yı her alanda örnek kent yapmak da hedeflerimiz arasında. Karşıyakamız, 300 bin kişilik bir ailedir ve bu kentin geleceği tüm yerel dinamiklerin sorumluluğundadır. Burada sizlerin bilgi, birikim ve deneyimleri, Karşıyakamızın 5 yıllık Stratejik Planında hayat bulacak ve ilçemizi yepyeni ve umut dolu bir geleceğe taşıyacaktır” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR KENTE YANSIMALI”

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise “İnsanı sıradan canlıdan ayıran temel özellik düşünebilmesidir. 2007’den sonra yapılan değişikliklerle yerel yönetimlere daha yaygın çalışma yapabilme özellikleri getirildi. İmkanlarımız ve şartlarımız dahilinde önceliklerimizi iyi belirlemek gibi bir görevimiz oldu. Stratejik Plan çalışmaları sonuçlarının en kısa zamanda Karşıyakamıza ve kentimize yansımasını dilerim” dedi.

KARŞIYAKA’NIN 5 YILINI KONUŞTULAR

Yaklaşık 5 saat süren Stratejik Plan Çalıştayı’nda bir de panel gerçekleştirildi. Gazeteci- Yazar Sancar Maruflu’nun yönetiminde gerçekleşen oturumda, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan, KARSAD Başkanı Bülent Zeren ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu ilçenin gelişim sürecinde yapılması gerekenleri anlattı. Strateji Geliştirme Müdürü Turan Ateş de 2015 - 2019 yılları için hazırlanan taslak planı katılımcılarla paylaştı. Çalıştayın son bölümünde katılımcıların, Karşıyaka’nın geleceğine yönelik beklenti ve talepleri alındı. Tek tek söz alan kanaat önderleri, ilçede yapılmasını istedikleri yatırımları anlattı. Katılımcılar, Karşıyaka’da, geniş kitleler davet edilerek ilk kez böylesine bir çalıştay gerçekleştiğini de dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li milletvekilinden şarbon uyarısı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nde bir ayrılık daha

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?