ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi'nden açıklama...

Karşıyaka Belediyesi'nden açıklama...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi'nden açıklama...

Karşıyaka Belediyesi bugün sosyal medyada yayınlanan bazı paylaşımlar ve bir gazete haberi nedeniyle açıklama yaptı. Açıklama aynen şöyle:

Kamuoyuna açıklama
Bugün sosyal medyada yayınlanan bazı paylaşımlar ve bir gazete haberinde dondurulmuş hayvan ölülerinin kurumumuz tarafından toplu olarak gömüldüğü ve hayvan itlafı yapıldığına dair iddialar olduğu öğrenilmiştir. Bu üzücü haberler üzerine başlatılan ön soruşturmada, gerçekte herhangi bir hayvan itlafının olmadığı, trafik kazası ve hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ölen hayvanların ölülerinin yasal bir prosedür çerçevesinde Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından önce dondurulduğu ve belli bir sayıya ulaştıktan sonra tıbbi atık statüsünde belediyece belirlenmiş bir alana gömüldüğü öğrenilmiştir. Ancak iddiaları araştırmak üzere geniş çaplı soruşturma başlatılmış, bu soruşturma sonucunda hatası olduğu belirlenen personel olursa gerekli işlem yapılacaktır. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün konuyla ilgili detaylı açıklaması aşağıdadır. Durumu saygıdeğer kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla sunarız.
Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün açıklaması
5199 sayılı hayvanları koruma kanununa dayanılarak çıkarılan, hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliğinin "belediyelerin alacağı tedbirler" başlıklı 7. maddesinin H bendinde "hayvan ölülerinin bertaraf şekilleri belirtilmiş olup, belediyelerce ölen hayvanların belirlenen yerlerdeki derin çukurlara gömülerek, üzerleri sıkıştırılmış toprak ile kapatılması belirtilmektedir.
Ayni yönetmeliğin 21. maddesi A bendinde yine , "ölen hayvanlarin belediyelerce belirlenmiş yerlerde açılmış derin çukurlara gömülerek üzeri toprak ile kapatılır" denmektedir.
Madde 27'de "ölen hayvanların bertarafı" başlığında zoonoz hastaliktan ölenler yakma ünitesi olan yerlerde yakılır veya usülüne uygun olarak belirlenen yerlere kireçle gömülür denmektedir.
Aynı yönetmeliğin 34. maddesinde de ölen hayvanların bertarafı aynı şekilde belirtilmiştir.
İzmir genelinde bakımevlerinde veya sokakta ölen sahipsiz hayvanların bertarafı 1 yıl öncesine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesince tıbbi atık olarak bakım evlerinden toplanmaktaydı. Ancak, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünün, İBB'nin yapmış olduğu "barınaklardan tıbbi atık toplama" faaliyetine son vermesi ile 1 yıldır tüm ilçe belediyeler sorunu kendi imkanları doğrultusunda çözmektedirler. Hayvan ölülerinin çöp ile birlikte atılması hem yasal olarak mümkün olmadığı gibi, insan ve çevre sağlığı açısından da son derece olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir durumdur. 5199 sayılı kanunun ilgili yönetmeliği çerçevesinde hayvan ölülerinin ne şekilde bertaraf edileceği açık olarak belirtilmektedir. Belediyemizce TayPark kliniği ve Örnekköy Bakımevi soğuk hava depoları oluşturulmuş olup; sokakta veya bakımevlerinde ölen hayvanlar bu depolarda toplanarak çevre, hayvan ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde ve yasaların öngördüğü biçimde, belediyemizce belirlenmiş olan uygun yerlerde derin çukurlara gömülerek bertaraf edilmektedir. Yapılan bu calışma gizli ve yasadışı bir olay değildir.
Sahipsiz hayvanlarla ilgili yapmış olduğumuz tüm çalışmalar STK'lar ve gönüllü vatandaşlarla birlikte yürütülmektedir.
Ölen hayvanların gömüldüğü, STK ve gönüllü vatandaşlarca da bilinmekte, hatta kendi bakmış oldukları sahipsiz hayvanların ölümü durumunda da ayni şekilde bertaraf edilmesi amaçlı, veteriner işleri müdürlüğümüze getirerek teslim etmektedirler. Karşıyaka Belediyemizce hiçbir şekilde hayvan itlaf edilmesi söz konusu değildir ve olamaz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hayat bir Roman, Çarşamba akşamı...
Sonraki Haber Kanocu çifti Çanakkale'ye Başkan Tugay uğurladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?