ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi: ''Bu bir provokasyondur''

Karşıyaka Belediyesi: ''Bu bir provokasyondur''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi: ''Bu bir provokasyondur''

Karşıyaka Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan üç işçinin işte atıldığı gerekçesiyle sendikanın belediye giriş katında yaptığı eylemle ilgili Karşıyaka Belediyesi bir açıklama yayınladı...

" BUNUN ADI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE DEĞİL,

PROVOKASYONDUR

Değerli basın emekçileri;

Belediyemizin temizlik işlerini yürüten Altaş firması içinde örgütlenme çalışması yapan ve belediye yönetimi olarak, bu durumu engellemeye çalıştığımızı öne sürerek bugün öğlen saatlerinde belediye binası içine kadar zorla girerek kamu malına zarar veren “sözde” sendikacıların yapmaya çalıştığı şey örgütlü bir mücadele değil, tam anlamıyla provokasyondur.

Belediye yönetiminin, belediyenin her hangi bir biriminde örgütlenme çabası içinde olan sendikalara karşı koyması ya da sendikal mücadelenin karşısında olması, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği mümkün değildir. Başkana ve belediye yönetimine hakaret ile kamu hizmetini aksatma gibi çeşitli sebeplerden dolayı, kadrosu ve sendikası olmaksızın işten çıkartılan 3 işçi bahane gösterilerek, yasal olmayan bir eylemle kamu hizmetinin aksatılması ise kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir, provokatiftir. Konunun tarafı belediye değil, alt işverendir.

Belediye çalışanı olmayan, dışarıdan getirilen kişilerin belediye işçisi gibi gösterilerek eyleme sokulmasını kabul etmiyoruz. Yargı yolu açıktır ve yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Kent düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok. Buna izin vermeyeceğiz. Karşıyaka halkı da işçisi de mutludur. Bunun adına örgütlenme değil, düzen bozma denir. Karşıyaka Belediyesi olarak; temizlik işçilerimize yüzde 30 oranında zam verdik ve gerekli sosyal hakları sağladık. Bu anlayışta olan bir belediye yönetiminin örgütlenmeye karşı olması düşünülemez. Bu durumdan rahatsız olanların çalışanlarımızı üzmesine izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna önemle duyurulur…

Hüseyin Mutlu AKPINAR

Karşıyaka Belediye Başkanı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nde arbede!..
Sonraki Haber Gran Canaria'yı tehdit eden yakalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?