ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi, 12 Yıldız Şehir Projesi'ne talip oldu

Karşıyaka Belediyesi, 12 Yıldız Şehir Projesi'ne talip oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi, 12 Yıldız Şehir Projesi'ne talip oldu

Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi'nin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen 12 Yıldız Şehri Projesi'ne talip oldu.

Konseyin katılımcı demokrasi ve insan hakları konusunda ön gördüğü projeleri yerine getirecek olan Karşıyaka Belediyesi böçylelikle de, Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girmeye hak kazanacak.
Avrupa Konseyi'nin 12 Yıldız Şehri Projesi kapsamında, 13- 20 Ekim tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftası'nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapılacak. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilenecek.
Karşıyaka Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da izlenecek ve değerlendirilecek. Konsey uygun bulduğu takdirde, Karşıyaka Belediyesi "12 Yıldız Şehri" unvanını kazanacak. Sonuçlar, önümüzdeki Mart ayında Strazburg’da gerçekleşecek törende açıklanacak.
Göreve geldiği günden bu yana Karşıyaka halkını da yönetim sürecine dahil etmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Katılımcı demokrasi anlayışı ve halkın yönetimde söz sahibi olması hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Demokrasinin tam anlamıyla uygulanabilmesinde yerel yönetimler olarak bizlerin çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini düşünüyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar sayesinde Karşıyakamıza ‘12 Yıldız Şehri’ unvanını kazandıracağımıza inanıyoruz. Bu ödül Karşıyakamıza yakışacak. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Bursa'da şampiyon oldu
Sonraki Haber Boy Uzattığı İddia Edilen Ürünler "Büyük Aldatmaca"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?