ANA SAYFA > GÜNDEM > İyi Parti'li Çıray'dan İyi Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ziyaret

İyi Parti'li Çıray'dan İyi Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İyi Parti'li Çıray'dan İyi Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ziyaret

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Baş Danışmanı Aytun Çıray, Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek ilçenin genel sorunları ile gündemde olan Bostanlı’da sığınmacılar için yapılması planlanan Avrupa Birliği destekli okula dair değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’de son zamanlarda Afgan sığınmacıların sayısındaki artışa ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesindeki yabancı kontenjanının son bir yılda %1.5’dan % 47’ye çıkarıldığını söyleyen Çıray, bu iki durum bir arada değerlendirildiğinde İzmir’in, iktidar partisi AKP tarafından sığınmacıların gelişi ve entegrasyonu için pilot bir il haline getirildiğini belirtti ve “Buradan da anlaşıldığı gibi AKP iktidarda kaldığı sürece sığınmacılar problemi artarak devam edecektir. Demografik yapının değişme riski, başta Karşıyaka’da yaşayan vatandaşlar olmak üzere tüm İzmir’i rahatsız etmektedir. Biz bu mültecileri sürüp çıkartalım demiyoruz; Biz İYİ Parti olarak diyoruz ki sığınmacılar sorununun bitmesi AKP’nin gitmesiyle mümkün olacaktır.” dedi.

Çıray, İYİ Parti’nin iktidarında izlenecek barışçıl bir dış politikayla birlikte, geçmişte Irak’tan gelen Kürt sığınmacıların geri gönderildiği gibi, Afgan ve Suriyeli sığınmacıların da geri gönderileceğini ifade etti.

Son olarak, AKP’nin bu sığınmacıları göndermek istememesini iki nedene bağlayan Çıray, bunlardan birinin, AKP’nin iktidarını uzatmak için, sığınmacıları kullanarak AB ülkelerinden ihtiyaç duyulan dövizi temin etmeye çalıştığını, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda sığınmacıları AB ülkelerine göndermekle tehdit ettiğini, diğer nedenin de iktidarın sığınmacıları bir köle olarak görerek ucuz işçilik temin ettiğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi değiştiren siz gençler olacaksınız
Sonraki Haber Türkiye’nin en büyük Uluslararası Basın Akademisi kuruluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?