ANA SAYFA > GÜNDEM > HEYELAN TEHLİKESİNE KALICI ÇÖZÜM

HEYELAN TEHLİKESİNE KALICI ÇÖZÜM

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
HEYELAN TEHLİKESİNE KALICI ÇÖZÜM

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki heyelan tehlikesini sonlandırmak için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, 23 evi tehdit eden dev kayalar için kalıcı çözüm buldu.

Mahalle halkının yüreğine su serpen uygulama sayesinde, içlerine özel bir kimyasal enjekte edilecek kayalar, toz haline getirilecek. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlarımız evlerinde huzurlu ve güven içinde oturacaklar” dedi.

KAYALAR TEHDİT OLMAYACAK

Yaklaşık 20 yıl önce Afete Maruz Bölge ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eski taş ocağının bulunduğu bölgede, 2012 yılının son aylarında büyük bir kaza ucuz atlatılmış, dağların üst kısımlarından kopan kayalar, mahalledeki 23 konutu tehdit etmişti. Soruna kalıcı bir çözüm bulmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, evlere zarar vermeden kayaları kaldırmanın formülünü buldu. Yapılacak olan çalışmaya göre tehdit oluşturan kayalara delikler açılarak, özel bir kimyasal madde enjekte edilecek. Bu madde, zeminde herhangi bir patlama ya da sarsıntı yaşanmadan kayaları olduğu yerde parçalayacak. Küçük parçalar daha sonra belediye ekiplerince alınacak ve bölge temizlenecek.

DÜZENLEME YAPILACAK

İzmir’de ilk kez uygulanacak olan Kaya Çatlatma Yöntemi sayesinde, bölgedeki heyelan tehdidi de son bulacak. Kayaların oluşturduğu tehlikenin ortadan kalkmasının ardından, bölgedeki konutlar için sağlık çalışması başlatılacak. İmar tadilatları ile mahalle sakinlerinin bundan sonra daha güvenli konutlarda oturmasının önü açılacak.

 GÜVENLİK VE HUZUR ÖNEMLİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki heyelan tehlikesini ortadan kaldırmak için var güçleriyle çalıştıklarını ve kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi. Başkan Akpınar “Kaya parçalarının, evler ve vatandaşlarımız için tehdit oluşturmasına ve tehlike arz etmesine göz yumamayız. Bunun için özel bir teknikle, düşme ihtimali olan tüm kayaları küçük parçalara ayırıyoruz ve kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinde daha rahat ve güvenli kalabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ERHAN ÖZALP ALAYBEY MASTERLERDE BAŞKANLIĞA DEVAM...
Sonraki Haber ÇOCUKLARDA ROTA VİRÜSÜ KORKUSU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?