ANA SAYFA > GÜNDEM > Hacı Mustafa Gültekin Camii açıldı

Hacı Mustafa Gültekin Camii açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hacı Mustafa Gültekin Camii açıldı

Karşıyaka’da 27 yıldır müteahhitlik yapan Niyazi, Ali ve Osman Gültekin kardeşler tarafından Bostanlı’da hayata geçirilen ve babaları Hacı Mustafa Gültekin’in ismini taşıyan cami törenle açıldı.

2016 yılında inşaatına başlanan Hacı Mustafa Gültekin Camisi İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Çiğli kaymakamı Kaya Çıtak, İzmir milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Bornova Eski Belediye Başkanı Olhun Atila, federasyon ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Kuran tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını Niyazi Gültekin yaptı. Konuşmasında caminin yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Niyazi Gültekin, “Bostanlı’ya kazandırdığımız bu güzel eserin açılışında bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Bu bölgede ibadet alanına çok ciddi bir ihtiyaç duyulduğundan caminin yapımını kardeşlerimle beraber üstlendik. Camiyi inşa ederken farklı bir mimari anlayışı benimsedik. İnşaat aşamasında dayanıklı ve uzun ömürlü malzemeler kullandık. Cami hassasiyetini sonuna kadar gözeterek en güzel şekilde yapmaya çalıştık” dedi.

Caminin teknik detayları ile ilgili de bilgi veren Gültekin, “Cami bin 200 metrekare arsa üzerinde 3 kat olarak inşa edildi. Zemin katta 100 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 2 adet 40 kişilik kuran kursu, imam için lojman ve bay/bayan lavabolar bulunuyor. İkinci katta 550 metrekarelik alan erkekler için ibadet yeri olarak ayrıldı. Üçüncü katta ise 180 metrekarelik alan kadınların ibadeti alanı olarak ayrıldı. Toplamda 800 kişi aynı anda cami içerisinde ibadetini gerçekleştirebilir. Caminin bahçe peyzajını da özel olarak düzenledik. Cami bahçesine çok sayıda ağaç diktik” ifadelerini kullandı.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay ve ilçe müftüsü İsa Gürler yaptıkları konuşmada caminin kente hayırlı olmasını dileyerek, camiyi yaptıran Gültekin kardeşlere teşekkür etti. 
Açılış töreninin ardından Cuma namazı kılındı. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın gençleri Banvit ile oynuyor
Sonraki Haber STS Bodrum Okul Gemisi İzmir'den Samsun'a uğurlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?