ANA SAYFA > İZMİR > STS Bodrum Okul Gemisi İzmir'den Samsun'a uğurlandı

STS Bodrum Okul Gemisi İzmir'den Samsun'a uğurlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
STS Bodrum Okul Gemisi İzmir'den Samsun'a uğurlandı

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı nedeniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Bodrum’dan Samsun’a doğru yelken açan STS Bodrum Okul Gemisi, kurtuluş mücadelesinin başladığı İzmir'de ilk molasını verdi. 7 Mayıs Salı günü Bodrum'da başlayan yolculuk 19 Mayıs´ta Samsun´da sona erecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve meclis üyelerinin girişimiyle hayata geçirilen 'Ege'den Karadeniz'e 100'üncü Yılında Gazinin İzinde' projesi adıyla yola çıkan Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’un Pasaport Limanı'nda verdiği molada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ziyaret etti. 

Proje ve rota hakkında bilgi veren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a hareket edişinin 100. Yılında, Bodrum Belediyesi olarak tarihi bir yolculuğa tanıklık ettiklerini belirtti. Aras, İzmir’de Tunç Soyer ve Abdül Batur ile buluşmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, “Gemimiz İzmir Kordon’una çok yakıştı. Bu bizim Milli Mücadele ruhumuzu yansıtan bir girişim oldu. 100. Yılında, yine aynı ruhla Atamızın bize gösterdiği yolda aynı ışıkla yolumuza devam ediyoruz. İzmir’den Çanakkale’ye sonrasında da İstanbul’a yelken açacağız. Çanakkale ve İstanbul´da gemimiz halkımızla buluşacak. Yolculuğumuz aynı zamanda belgesel olarak da çekiliyor. Yolculuk, 19 Mayıs´ta Samsun´da sona erecek" dedi.
Emeği geçen herkese teşekkür 

Geminin çok anlamlı bir yolcuğa çıktığını ifade eden Tunç Soyer, "Çok heyecan verici, çok güzel düşünülmüş bir girişim. 2019 Kurtuluş Savaşı´nın 100. yılı. Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri yeni bir yüzyıla başlıyor. Bu başlangıcın görkemine, onun hatırasına uygun, onu diri tutacak bir girişim. Bu girişime emek veren başta Bodrum Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah 19 Mayıs´ta Samsun´da göreceğiz" dedi. 
İstanbul’a selam olsun 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Bodrum Belediye Başkanı, meclis üyelerini ve emeği geçen herkesi kutlayarak, ‘sizleri İzmir’in kalbi Konakta ağırlamaktan büyük gurur duydum’ diyerek, geminin anı defterine şunları yazdı:
 “Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımızın temelinin atıldığı en önemli tarih olan ve 100’üncü yılını kutladığımız bu günlerde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Milli Mücadele ruhunu ve meşalesini yaktığı bu günlerde Bodrum Belediye Başkanı ve meclis üyeleriyle başlattıkları bu güzel çalışmaya emek veren tüm kişi ve kuruluşları kutluyorum. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yolunuz açık, rüzgarınız bol olsun.”
Başkan Batur, “İstanbul’a selam olsun. Her şey çok güzel olacak” diyerek notunu tamamladı.  

‘Ege'den Karadeniz'e 100'üncü Yılında Gazinin İzinde' projesiyle yola çıkan 36 metre uzunluğundaki STS Bodrum Gemisi Pasaport Limanı´ndan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı İzmir Marşı'yla, karanfillerle Çanakkale’ye uğurladı. Geminin yolculuğu, 19 Mayıs günü Samsun’da son bulacak.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hacı Mustafa Gültekin Camii açıldı
Sonraki Haber Penaltı kaçıran Kaf Kaf turu Van’a bıraktı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?