ANA SAYFA > GÜNDEM > En genç profesörlerden Uysal AK Parti’den siyasete giriyor

En genç profesörlerden Uysal AK Parti’den siyasete giriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En genç profesörlerden Uysal AK Parti’den siyasete giriyor

34 yaşında profesör olarak Türkiye’nin en genç profesörleri arasında yer alan Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti’den siyasete girmek için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığından istifa ediyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti’den siyasete giriyor. Bir çok bilim ödülüne, araştırmaya ve uluslararası patente sahip Prof. Dr. Uysal, 2015 seçimlerine girmek isteyen bürokratlara tanınan 10 Şubat tarihine kadar, rektör yardımcılığı ve dekanlık görevlerinden istifa edeceğini açıkladı.

2015 seçimlerinde İzmir’den milletvekili aday adayı olacağını duyuran Prof. Dr. Uysal, 34 yaşında ortodonti profesörü olarak Türkiye’nin en genç profesörleri arasında yer aldı. Prof. Dr. Uysal, yine 34 yaşında İKÇÜ Rektör Yardımcılığı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Özellikle Yükseköğretim Bakanlığı kurulması, yükseköğretimin uluslararasılaşması ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Uysal, “Birikimlerimi İzmir ve ülkem için en iyi AK Parti çatısı altında değerlendirebileceğime inanıyorum. 2015 seçimlerinde AK Parti’den aday adayıyım” diye konuştu.

İZMİR İÇİN PROJELERİM VAR

Uzun zamandır siyasete ilgi duyduğunu ve çevresinden bu konuda yoğun talep aldığını vurgulayan Prof. Dr. Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’in sorunlarını ve fırsatlarını iyi biliyorum. Bir hekim ve öğretim üyesi olarak İzmir halkıyla, gençlerle yakın temas içindeyim. İzmir için projelerim var. Diğer taraftan Yükseköğretimle ilgili birikimimin ülkeye katkı sağlayacağına ve Yeni Türkiye hedefine doğru koşarken yükseköğretimde yapılacak reformların gücümüzü daha da arttıracağına inanıyorum. Bu bakımdan Türkiye için en doğru adresten, AK Parti’den siyasete girerek ülkeme hizmet etmek istiyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ödüllü genç yetenek MÜZİKSEV'de
Sonraki Haber Nükhet Hotar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?