ANA SAYFA > GÜNDEM > DURAK:''CHP ÜYESİ OLARAK MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM''

DURAK:''CHP ÜYESİ OLARAK MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DURAK:''CHP ÜYESİ OLARAK MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM''

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, düzenlediği basın toplantısında ile belediye başkanlığı adaylığı sürecini değerlendirdi.

Belediye binasında gerçekleşen toplantıda CHP’nin Karşıyaka’da kurucu ilçe başkanı olduğunu belirten Başkan Durak, “30 Mart’tan sonra partimin bir üyesi olarak aynı mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

Başkan Durak toplantıda şunları söyledi:
 
“Uzun ve zorlu sosyal demokrasi mücadelemizde, omuz omuza yürüdüğüm, örgütümün emekçisi olarak verdiğim mücadelede, belediye başkanlığı görevimde,
10 yıldır, Karşıyaka’da, büyük bir dönüşüme imza attık.

Karşıyaka’yı, sahip olduğu değerlere yakışır, sosyal demokrat belediyeciliğin örnek kenti yapmak gibi bir hedefimiz vardı.

Büyük Liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 10. Yıl Nutku’nda da dediği gibi; “Az zamanda, çok ve büyük işler başardık”…

Başardığımız ilkler, güldürdüğümüz yüzler ve damga vurduğumuz tarihin heyecanıyla, bugün, bir kez daha, sizlerle buluşuyorum.

10 yıldır, bu yolda, sizlerle birlikte yürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını, bu kentte, dalgalandırıyor olmanın, gururunu yaşıyoruz.
Yolumuz uzundu ve bu yolu mücadeleyle aştık.

Bölündük, kısıtlandık, yetkisizleştirildik; ama hiçbir şey bize engel olamadı.

İnançla yürüdük.

Üzerinde yaşadığımız, bu toprağın insanlarına güvendik.

Biliyorduk ki; onlar daha çağdaş, sağlıklı, güvenli ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir kentte yaşamak istiyordu.

Biliyorduk ki; onlar, özgürlük istiyordu.

90 yıl önce, atalarının kanlarıyla kurulan Cumhuriyetlerine sahip çıkmak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, işaret ettiği yolda yürümek istiyordu.

Biz bu beklentinin sesi olduk.

Sosyal demokrat belediyeciliğin, parmakla gösterilen kenti olduk.

İnandık ve başardık.

“Önce İnsan” ilkesiyle, “Yaşamdan Alacaklı Son Yüz Gülene Dek Çalışacağız” dedik.
10 yıl sonra, pek çok belediyenin, telaffuz dahi edemediği rakamları ortaya koyuyoruz. 650 milyon lirayı aşkın yatırımla, yüzlerce projeyi hayata geçirmek kolay olmadı.

Karşıyaka artık, sosyal tesisleriyle, kültür ve sanat merkezleriyle, rekreasyon alanlarıyla, müzeleriyle  “yaşayan bir kent”… Ödüllü projeleriyle “marka bir şehir”…
Bütün bunları, siz değerli yol arkadaşlarımla birlikte başardık.

Biliyorum, uzun bir aday adaylığı maratonundan çıktık. Yaralar aldık. Üzülenlerimiz, kırılanlarımız oldu. Arzu etmediğimiz şeyler yaşadık. Partimizin zarar görmemesi için, sükuneti seçtik.

Bugün, tek beklentimiz, aday olma mücadelesinde, partimize ve onu, Karşıyaka’da temsil eden, belediye başkanına zarar veren, bu sürecin, sona ermesidir.

Burada altını bir kez daha çizmek isterim ki; Kimseye, ama hiç kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Ama üzgünüm… Aday açıklama sürecindeki üslup ve yöntemden dolayı üzgünüm. 10 yıldır, her seçimde, Karşıyaka’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu yukarıya taşıyan, son anketlerde yüzde 81’lere kadar ulaştıran bir Belediye Başkanı’na, aday gösterilmeyeceği, asgari bir nezakette olsa, bir telefonla bildirilebilirdi.

Bugünkü açılışta da, belirttiğim gibi, bu koltuklar geçicidir. Vatandaşın emanetidir. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bunu, aylarca önce Sayın Genel Başkanımıza da iletmiştim. Yola devam etmemi isteyen, bizzat kendisi oldu. Bunun üzerine, yeniden aday oldum. Bugün bunun tabi ki, bir önemi yok.

Gün yaraları sarma, tahribatları onarma günüdür.

Bütün arkadaşlarımdan; gerçek birer Cumhuriyet Halk Partili olma sorumluluğuyla, neden olunan tahribatın giderilmesinde, bizimle el ele, kol kola mücadele etmelerini bekliyorum.

Bugün ayağa kalkmalı ve toparlanmalıyız.

Karşıyaka’nın idealleri, bizim şahsi beklentilerimizin, çok ötesindedir.
Şahsi ikbal beklentilerimizi bir kenara bırakıp, ülkemizin içinden geçmekte olduğu ciddi süreçte, tüm aydınlık yüzlü insanlarımızın motivasyon kaynağı, Karşıyaka’mıza sahip çıkmak, şanlı altı oklu bayrağımızı, bu kentin surlarında dalgalandırmak zorundayız.

Önümüzde, zorlu bir süreç daha bizi bekliyor. Tarihi bir önem taşıyan bir seçime hazırlanıyoruz.
Aydınlık yarınların sigortası, Cumhuriyet Halk Partisi’nin şanlı altı oklu bayrağına,
Bu ülkenin, onurlu her bir vatandaşının güvenli geleceğine,

Karşıyaka’mıza,

Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımız var.

Artık, hepinizin de, iyi bildiği gibi; iktidarın toplumsal dönüşüm projesinin, önündeki tek engel İzmir’dir. Karşıyaka’dır.

Bu yüzden, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinin sunulduğu Karşıyaka, top yekun bir saldırıya, ağır baskılara maruz kalacaktır.

Bu saldırılara, hep birlikte, tek yürek, tek yumruk olarak karşı duracağız.

Aday adaylığı süreci artık geride kalmıştır. Şimdi, el ele, omuz omuza vererek, sahaya inme zamanıdır. Yakasında altı oklu rozeti taşıyan, her bir Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşımı, bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyorum.

Şunu hiç unutmayalım ki; biz, bugün burada, hedef olarak, kazanmayı değil, rekor kırmayı koyuyoruz. 30 Mart sabahı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Karşıyaka’daki her bir neferiyle birlikte, bir destana imza atacağız.

Cumhuriyetimizin aydınlık yarınları için sürdürdüğüm mücadelede, birlikte yürüdüğüm yol arkadaşlarım;

Sosyal demokrasinin, evrensel değerlerini rehber edindiğim siyaset yolculuğumun 37. yılındayım. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında başladığım bu yolculukta, partimin tüm değerli üyeleriyle birlikte, nice çileli yollardan geçtik. Demokrasinin kesintiye uğradığı yıllardan, bugünlere uzanan, bu yolculukta, partimin her kademesinde, onurla ve gururla hizmet verdim. Acıları, mutlulukları hep birlikte yaşadık. Önümüze konan tüm engellere rağmen, ilkelerimizden ödün vermeden yürüdük. Ve yürümeye de devam ediyoruz.

37 yıl boyunca, Karşıyaka’da sürdürdüğüm siyaset yaşamımda, partimin bana verdiği, tüm görevleri yerine getirirken, hiç yalan söylemedim. Şahsi çıkarlarımı, hırslarımı partimin önünde tutmadım.

Kurultay delegeliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği ve 10 yıldır da belediye başkanlığı görevinde ne kendimin, ne ailemin, ne de yol arkadaşlarımın yüzünü yere eğdirecek, bir davranış içinde bulunmadım.

Cumhuriyet Halk Partili olmanın verdiği onurla, parti terbiyesine aykırı hiçbir yaklaşımın içinde yer almadım.

Gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili olmaya çalıştım.

Geçtiğimiz son 2 yerel seçim, 2 genel seçim ve referandum da olduğu gibi; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için ter döken, örgütümün fedakar emekçilerinin; bu seçimlerde partim için çalışacaklarını biliyorum.

Ben de onların,

Umutlarını,

Emeklerini,

Güçlerini yanıma alarak, siyasi yaşamıma devam ediyorum. 31 Mart sonrası partimin sade bir neferi olarak siyasi yaşamımı devam ettireceğim. Kurucu ilçe başkanı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden kopmam kesinlikle mümkün değildir.

Aydınlık yarınlara uzanan bu yolda, koyduğunuz desteğe, vermiş olduğunuz emeğe olan saygımla, hepinize teşekkür ediyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BAŞKAN DURAK'A ANLAMLI DESTEK
Sonraki Haber KARŞIYAKA'YA KAR YAĞDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?