ANA SAYFA > GÜNDEM > Cemil Tugay: Ranta göz yummam

Cemil Tugay: Ranta göz yummam

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cemil Tugay: Ranta göz yummam

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ilçesindeki bir metrekare alanda dahi ranta göz yummayacağını belirterek, "Karşıyaka'da Karşıyakalılardan habersiz kimse plan yapamaz" dedi.

Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) üyeleriyle buluşan Dr. Cemil Tugay, 1 Nisan'dan itibaren insanlardan gelecek taleplerin can kulağıyla dinleneceği bir dönem olacağını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan alanlarla ilgili sorunlara da duyarlı olacaklarını ifade ederek, "Sorumluluk alanımızda değil yanıtını vermeyeceğiz" diyen Tugay, yapılaşma ve imar planları konusunda da halka sormadan adım atmayacaklarını kaydetti. Kilometrekareye an fazla nüfusun düştüğü ilçede yaşadıklarını, bu nedenle doğru planlamanın önemli olduğunu kaydeden Tugay, "Karagöl'e kadar tüm sınırımızda 1-2 metrekare dahi olsa sahip olduğumuz tüm alanları gözden geçireceğiz ve durumunu bileceğiz. Buralarda bir yapılaşma olacaksa bunu önce Karşıyakalılara soracağız. Kamunun hassasiyet gösterebileceği konularda da ilçe sakinlerimizi bilgilendireceğim. Karşıyakalılara inanıyor ve güveniyorum. Onlar her zaman doğru kararı verir. Ben ilçemi korumak üzere bu göreve talibim. Karşıyaka'da Karşıyakalılardan habersiz kimse plan yapamaz" diye konuştu.

"En büyük sorun otopark"

KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı da, 1992' de kurulduklarını ve ilçenin sorunlarına duyarlı bir dernek olduklarını belirtti. En önemli sorunların otopark ve alt yapı eksiklikleri olduğunu belirten Özsakallı,Tugay'la 31 Mart'tan sonra uyumlu bir çalışma yapacaklarına inandıklarını söyledi. Ziyarette ilçenin diğer sorunları da konuşuldu.

"Size kapımda gönlüm de açık"

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'ni de ziyaret eden Tugay, "Tüm Karşıyakalılar gibi size kapımda gönlüm de açık olacak" dedi. Babasının öğretmen olması nedeniyle Köy Enstitüleri ve eğitimcilerle yakın bir bağı olduğunu ve 1990 yılında ilk görev yeri olan Çorum İskilip'te talep üzerine öğretmenlik de yaptığını belirten Tugay, şunları söyledi: "O yıllarda ders verdiğim çocukların gözlerindeki ışığı ve fedakar eğitimcilerin sistemin eksikliklerine rağmen sürdürdüğü mücadeleyi asla unutamam. Geçmişi düşünüp kısa süre yaptığım öğretmenlik ve orada yaşadıklarımı Köy Enstitüleri'nin hizmetiyle bağdaştırınca öneminin ne kadar büyük olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum. Köy Estitüleri dünya tarihi açısından yapılmış en anlamlı projelerden birisidir. Hasan Ali Yücel ve İsmail Tonguç'a çok şey borçluyuz. Ülkenin bağımsızlığını yok etmeye çalışan insanlar çok ihanet ettiler. Köy Enstitüleri'nin kapatılma kararı bu ihanetlerden birisidir. Bizlerin bu neslin ve bu anlayışın varisleri olarak bıraktıkları mirasa layık olmalıyız diye düşünüyorum. Bu duygularla pek çok öğrenci yetiştiren belediyemize bağlı KARGEM de en çok hizmet edeceğim yerlerden birisi olacak."

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi doğa yürüyüşü düzenliyor
Sonraki Haber Selçuk Yaşar’a TÜSİAD’dan teşekkür plaketi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?