ANA SAYFA > GÜNDEM > Cemil Tugay: En kuvvetli aday olduğumu düşünüyorum

Cemil Tugay: En kuvvetli aday olduğumu düşünüyorum

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cemil Tugay: En kuvvetli aday olduğumu düşünüyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve İGC yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından kamuoyu tarafından merak edilenleri ise Dokuz Eylül Gazetesi'ne anlattı. Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı süresinde hedeflediklerini yüksek oranda gerçekleştirini söylerken, başarılı bir dönem geçirdiklerini vurguladı. İzmir'deki öncelikli sorunları ve çözümlerini  belirlediklerinin altını çizen Tugay, en öncelikli sorunun trafik ve ulaşım olduğunu dile getirdi. Adaylık ihtimali hakkında da konuşan Tugay, "Diğer aday adaylarının da her birinin kendine göre özellikler ve nitelikleri elbette var. Ama kendi siyasi duruşumu, belediyecilik anlayışımı ve genel tavrımı çok doğru buluyorum. Bu nedenle de en kuvvetli aday olduğumu düşünüyorum" dedi.

'KARŞIYAKA'DA HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK'
Karşıyaka'da şu ana kadar hedeflediklerini büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cemil Tugay, "Karşıyaka'da ilçe belediyesi yetkisindeki konularla ilgili hedeflediklerimizi yeterli ölçüde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Hedeflemediğimiz pek çok işi de gerçekleştirdiğimizi düşünürsek son derece başarılı bir dönem geçirdik" diye konuştu.

'İZMİR'İN ÖNCELİKLİ SORUNLARINI BELİRLEDİK'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumda gerçekleştireceği projeler için öncelikli sorunları belirlediklerini söyleyen Tugay, sorunların ne olduğunu ve çözümleri hakkında uzun süredir çalıştıklarını ifade etti. Tugay, "Burada 6 önemli başlıkta İzmir'in önemli ve öncelikli sorunları görünüyor. Bunlardan bir tanesi altyapı sorunu. Ondan sonrasında kentsel dönüşüm sorunu, körfez kirliliği konusu, trafik ve ulaşım sorunu, çevre sorunları ve gençlik, istihdam noktasında saptadığımız sorunlar var. En önemli sorunlarımızdan biri ise planlama sorunları. Kentin gerek yerleşim plasını gerekse kentsel gelişim ile ilgili vizyon çizen planlama sürecinde oldukça eksikleri var. Bizim 1/25000'lik planlarla ilgili önümüzde yapılmayı bekleyen önemli çalışma var ve bunu yapacağımızı vadediyorum.  Yaşananlar içerisinde en önemli öncelik olarak gördüğümüz trafik ve ulaşım ile ilgili çalışmalar. Daha sonrasında ise altyapı ile çevre kirliliği ile ilgili işler. En öncelikli konularımız bunlar" diye söyledi.

İLK 6 AY ÇEVİK BELEDİYECİLİK
"Bunları nasıl yapacağımıza gelecek olursak; 6 aylık bir 'çevik belediyecilik' adını verdiğimiz bir dönem var" diyerek sözlerine devam eden Tugay, "Bu süreçten sonra ise orta ve uzun vadede kendimize yol haritası oluşturduk. Trafiği rahatmayı, toplu ulaşımın üzerindeki yükü insanların konforunu artıracak şekilde çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Tekerlekli taşıma, deniz taşıması, raylı sistemlerle ilgili İzmir'in master planları var. Ama güncellenmesi gereken konular da var. Başlanıp, bir an önce bitirilmesi gereken konular da var. Örnek olarak Buca Metrosu. 2025'in Ekim ayında yatırım desteğinin geri ödemeleri başlayacak. O zamana kadar bitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'HER KESİMDEN OY ALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'
İYİ Parti ile birlikte seçime girilmemesinin sonuçlarının ne olacağına dair soruya da yanıt veren Tugay, "Ben aday olursam, kimsenin beni yabancı hissedeceğini düşünmüyorum. Her kesimden insanı kucaklayacak biri olarak topluma neler yapacağımızı anlatacağız. Her kesimde güven doğuracağımızı ve her kesimden oy alacağımızı düşünüyorum. Belediye Başkanı keskin siyasi kutuplaşma üzerinden değil kişi olarak nasıl bir profili insanların destekleyeceği, ona güvenip, güvenmeyeceği ve söylediklerinin inandırıcı olup, olmadığıyla ilgili bir durumdur. Tabii ki bir siyasi parti ve onun görüşlerini destekliyoruz ama yapacağımız hizmetlerden herkes yararlanacak. İnanırlarsa destek olacaklarınnı düşünüyoruz" diye vurguladı.

'ADAYLIK ŞANSIM OLDUKÇA YÜKSEK'
Aday gösterilme ihtimalini oldukça yüksek gördüğünün altını çizen Tugay, "Adaylık şansımın yüksek olduğunu bilerek, bu bilinçle ve buna kanaat getirerek aday adayı oldum. Bugün adaylık şansımı oldukça yüksek görüyorum. Tabii değerlendirmeyi Genel Merkezimiz yapacak. Toplum en fazla kimin kabul göreceğini, destek sağlayacağını düşünürse onu aday gösterecek. Diğer aday adaylarının da her birinin kendine göre özellikler ve nitelikleri elbette var. Ama kendi siyasi duruşumu, belediyecilik anlayışımı ve genel tavrımı çok doğru buluyorum. Bu nedenle de en kuvvetli aday olduğumu düşünüyorum" diye belirtti. 

9 Eylül

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ergüllü: Orta sahaya 2 oyuncuyla görüşmelerimiz var
Sonraki Haber Çiğli'de tüm pazar yerlerinin üzeri kapatılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?