ANA SAYFA > GÜNDEM > BOSTANLI ROTARY'DEN ROMAN ÇOCUKLARA DESTEK

BOSTANLI ROTARY'DEN ROMAN ÇOCUKLARA DESTEK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BOSTANLI ROTARY'DEN ROMAN ÇOCUKLARA DESTEK

Bostanlı Rotary Kulübü'nün haftalık toplantısına konuşmacı olarak katılan İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Roman çocuklar için akademi kurmak istediklerini söyledi. Bostanlı Rotary Başkanı Berkay Eskinazi, "Eğitim desteğine her zaman hazırız" dedi.

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, kent genelinde 300 bin Roman vatandaşın yaşadığını belirterek, Roman vatandaşların dezavantajlı olduklarına dikkat çekti.  Dernekleşme sürecini ve hedeflerini paylaşan Cıstır, "Sürekli farkındalık çalışması yapıyoruz. Bu süreçte çalmadığımız kapı neredeyse kalmadı. Buradan yola çıkarak, eğitimden tutun istihdama kadar özel bir yaklaşım gerekiyor. Çünkü sosyolojik alt yapının sebebi olan sorunlar ortadan kalkmadıkça sorunlarımız bitmeyecek" dedi. Roman çocuklarını okula devam etmesini sağlayacak bir "Akademi" kurmak istediklerini söyleyen Cıstır, "Akademide çocuğun önüne bir hedef koymak istiyoruz" dedi.

Bostanlı Rotary Klübü Başkanı Berkay Eskinazi katılımı için Cıstır'a teşekkür ederek destek için hazır olduklarını söyledi. Eskinazi, "Sanayici kimliğim ve bulunduğum platformlardaki tecrübelerimle iki şeye inanıyorum. Toplumların bir yerlere gelebilmesi için önce eğitime, ondan sonrada istihdama önem vermeleri gerekiyor. Rotary, hiçbir zaman balık vermiyor, balık tutmasını öğretiyor. Ne kadar deniz yıldızı kurtarırsak o kadar faydadır. Eğitim desteğine her zaman hazırız" diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber ÖZGE ULUSOY'A İZMİR'DE BÜYÜK İLGİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?