ANA SAYFA > GÜNDEM > BAŞKAN KOCAOĞLU: ALIN BELEDİYE BİNASINI DA OTEL YAPIN...

BAŞKAN KOCAOĞLU: ALIN BELEDİYE BİNASINI DA OTEL YAPIN...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BAŞKAN KOCAOĞLU: ALIN BELEDİYE BİNASINI DA OTEL YAPIN...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kapanan İl Özel İdaresi'nin mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesi kararını yine eleştirdi.

 Ak Parti'li meclis üyelerine hitaben, “Bu belediye binası da merkezî hükümetten gelen parayla yapıldı. Alın bunu da satın, burası çok güzel beş yıldızlı otel olur.” dedi. Belediye meclisinin haziran ayı olağan toplantısından önce yapılan CHP grup toplantısında, Özel İdare malları hakkında bir bildiri yayınlanmasına karar verildi. Meclis toplantısında da mallar, CHP’li ve AK Parti’li üyeler arasında sert tartışmalara sebep oldu. CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, mallarının Vali Mustafa Toprak tarafından İzmir’in elinden alındığını söyledi. Bu konuda yanlış yapıldığını iddia eden Yücel konuşurken Ak Parti'li üye Özen Kızılırmak, “Her zaman aynı şeyi yapıyorsunuz. Burası belediye meclisidir. Gidin parti binanızda konuşun.” dedi. Kızılırmak, bu sözlerin ardından oturumu terketti. Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Ben Özel İdare mallarının Hazine'ye devredilmesine, Karayolları arazilerinin satılmasına, Mavişehir’deki alanların imara açılmasına, Ziraat Bankası’nın belediyeye arsa satmasına karşıyım. Buca’daki ağaçlandırılacak alanların parsel parsel satılmasına karşıyım. Bu kentte belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Bu kentin yeşil alanları imara açılıyor, Kent gidiyor. Engel olunması lazım.” diye konuştu. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ise, “Biz size beş metre mesafedeyiz. Bizi çağırıp odanıza davet edip, ‘Arkadaşlar, kentin sorunları var.’ diyerek fikir teâtisi yapabiliriz. Siz ve çalışma arkadaşlarınız, biz milletvekillerimize, bakanlarımıza gidelim. Belediyenin ihtiyacı olan yerleri, kimden istenecekse birlikte isteyelim ama bu yapılmıyor ve kamuoyuna yanlış mesajlar veriliyor. Bir mağdur edebiyatı yapılıyor. Biz sizinle Kent için birlikte çalışmaya hazırız. Sizden davet ve ilgi bekliyoruz.” dedi. Başkan Kocaoğlu da Özel İdare malları üzerinden AK Parti’li üyelere yüklendi. Sümerbank arazisi ve Balçova Termal Tesisleri’nin yerel mal olduğunu belirterek, “Balçova-Narlıdere Termal sahası var. Tam 3 bin yıl önce, Truva savaşından sonra askerler burada tedavi ediliyor. Sonra 1960’lı yıllarda vali kamulaştırma yapıyor, ardından tesis yükseliyor. Ardından ikinci kamulaştırmada ise otelin kurulması, ısıtma gibi büyük proje gerçekleşiyor. Bütün para, İl Özel İdaresi’ne gelen paradır. İzmir bu parayı harcasaydı, gayrimenkul almasaydı bugün elimizde bu mallar olacak mıydı? Belediye binası depreme dayanıklı değil. Göreve gelir gelmez rapor aldık. Konak’ta eski tütün deposu, emlak vergilerinden alınan paylarla restore edildi. Emlak vergisi de mi merkezî hükümetten geliyor? O binayı bize vermiyorlar.” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber NEVZAT ÇOBANOĞLU'NUN EŞİ VEFAT ETTİ
Sonraki Haber 22 MADALYA'DAN 13'Ü KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'IN OLDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?