ANA SAYFA > GÜNDEM > 27. Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Festivali başladı...

27. Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Festivali başladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
27. Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Festivali başladı...

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği ve geleneksel hale getirilen Uluslararası Çocuk Şenliği başladı.

7 ülkeden 122 çocuğun konuk olduğu 27. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne; Azerbaycan, Bulgaristan, KKTC, Kosova, Makedonya ve Moldova’nın yanı sıra Ankara’dan Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu katılıyor. 
Bugün Kaymakamlık önünde buluşarak Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüyn guplar, kortej güzergahındaki Karşıyaka Çarşı’da kısa gösteriler sundu. Yarın çocuklar saat 15.00 itibariyle Karşıyaka İskele, Alaybey İZBAN girişi ve Mavibahçe’de gösterilerini sergileyecek.
22 Nisan Pazartesi günü de Karşıyaka Çarşı ve Bostanlı Balıkçı Parkı’ndaki gösterilerin ardından, saat 19.30’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ‘Balkan Gecesi’ düzenlenecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise şenlik coşkusu zirveye çıkacak. Sabah çocukların Kaymakam, Belediye Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne yapacağı makam ziyaretleri ve okullardaki törenler ile başlayacak final etkinlikleri, Mavibahçe’deki şölen ile son bulacak. Misafir çocuklar 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.
Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlayacağız. Farklı kültürlerden dünya çocuklarını barış, kardeşlik ve sevgide buluşturacağız. Sadece çocuklarımızı değil, her yaştan Karşıyakalıları ve İzmirlileri şenliğimize bekliyoruz” dedi.
Fotoğraflar: Vehbi Moğol

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZTO Başkanı Mahmut Özgener’den Dr. Mustafa İduğ’a tebrik ziyareti
Sonraki Haber Başkan Tugay, sanat dernekleriyle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?