ANA SAYFA > EKONOMİ > Tarım Gençlerle Yükseliyor...

Tarım Gençlerle Yükseliyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarım Gençlerle Yükseliyor...

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma”, “Tarımda Bilişim ve Teknoloji”, “Kırsal Kalkınma ve Kadın” konu başlıklarında açılan “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasının kazananları belli oldu.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasına gençler tarafından gösterilen ilginin ülkemiz için stratejik öneme sahip tarımı sürdürülebilir kılmak adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Gençlerin tarım ve hayvancılık sektörünün içinde tutulmasının sektörün devamlılığı ve yenilikçi yaklaşımlarla güçlenmesi adına oldukça değerli olduğunu ifade eden Işınsu Kestelli, 128 yıldır İzmir’e ve ülke ekonomisine hizmet eden İzmir Ticaret Borsası olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda evrensel değerler ışığında çalışmayı ilke edinmiş bir kurumuz. Başarıların tesadüflerin eseri değil, istikrarlı çalışmaların ürünü olduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle, bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikir Yarışmamızla tarım alanında çalışma yapmak isteyen gençlerimizi destekleyerek yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasına öncülük ettik. “Gelenekten Geleceğe” anlayışıyla hareket eden İzmir Ticaret Borsası olarak bu yolda her zaman gençlerimizin arkasındayız” diye konuştu.
15 Aralık 2018’de başvuruların tamamlanmasının ardından Borsa Yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşan jüri tarafından, yarışma şartnamesine uygunluk gösteren 118 projenin belirlenmesinin ardından, üç etapta yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olan proje 5 bin, ikinci olan proje 3 bin 500, üçüncü olan proje ise 2 bin 500 TL para ödülü almaya hak kazandı.

İlk üçün yanı sıra jüri tarafından fikri uygun görülen üç kişiye de bin 500’er TL mansiyon ödülü verilecek. Ödül kazanan 6 kişinin yanı sıra 25 kişinin proje fikri de sergilemeye lâyık görüldü. Kazanılan ödüller hak sahiplerine yakın tarihte İzmir Ticaret Borsası’nda düzenlenecek sergi ve ödül töreni ile takdim edilecek. 

Yarışmada ödül kazananlar 
1.lik ödülü: Mert Demirel - Görsentam (Görüntü İşleme ve Sensör Destekli Akıllı Tarımsal Mücadele Sistemi)
2.lik ödülü: Nazım Aksoy - Gübre Üretimi Sonucu Oluşan Atıkların Tarımsal Kullanımı
3.lük ödülü: Enes Burak İpek - Hayvanlar Tarafından Sindirilebilir Balya İpi, Silaj Streci ve Yem Çuvalı
Mansiyon: Uğur Özder - Otomatik Kontrollü Bitki Çapalama Makinesi
Mansiyon: Ayşe Tunca - Ay Çekirdeğinden Kağıt
Mansiyon: Hüseyin Doğan Bozkurt     - Bakliyat Atıştırmalıkları;  Mercimek, Nohut ve Fasulye Cipsi

Seçici Kurul kimlerden oluştu?

İTB Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Tayfur Akın, İlhan Zincircioğlu, İsmail Emin Kentli, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Prof. Dr. Banu Yücel, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Doç. Dr. Hakan Adanacıoğlu, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Ahmet Egesoy, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Nurcan Koca.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber IF Wedding Fashion'da Özge Ulusoy ve Şebnem Schaefer fırtınası esecek
Sonraki Haber Bu konser otizmli çocuklar için…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?