ANA SAYFA > EKONOMİ > Süt Kuzusu Bergama, Kınık ve Dikili ile buluşuyor

Süt Kuzusu Bergama, Kınık ve Dikili ile buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Süt Kuzusu Bergama, Kınık ve Dikili ile buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesinde dağıtım alanını genişletirken, süt aldığı kooperatif sayısını artırarak üreticiye can suyu olmaya devam ediyor. 1-5 yaş arası çocuklara ayda bir kez 8 litre süt dağıtılan projenin büyümesi, çocuklarla beraber üreticinin yüzünün gülmesini de sağlıyor. Aracıların kaldırılarak doğrudan kooperatifler üzerinden alım yapılması, üreticilerin sütünün değerinde satılmasını sağlıyor.

2019 yılı Temmuz ayında Bergamalı süt üreticilerinin de projeye dâhil edilmesiyle dağıtım alanını genişleten Süt Kuzusu projesiyle, Eylül 2020 itibariyle Bayındır, Bergama, Dikili, Ödemiş, Kınık ve Selçuk ilçe merkezlerindeki çocuklara da süt dağıtılmaya başlanacak. Çocuklar doğal yaylalarda beslenen hayvanların sütleriyle daha sağlıklı büyüyecek.

Üreticinin yüzü güldü
30 Haziran 2020’de yapılan birinci dönem süt satışlarıyla Bergama’da Kozak Çamavlu, Yukarıcuma, Hisarköy ve Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’nin üreticilerine sıcak sütte 2.30, soğuk sütte ise 2.45 TL ödeme yapıldı. Bölgede bugün ortalama sıcak süt fiyatı 2,05, soğuk süt fiyatı 2,20 TL civarında. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aracıları kaldırarak doğrudan kooperatifler üzerinden alım yapması üreticilerin sütlerini Ulusal Süt Konseyi’nin fiyatının üstünde satmasını sağlayarak yüzleri güldürdü. 

“Bölgede yeni yatırımlar arttı”
Süt Kuzusu Projesi ile kooperatifçiliğin de desteklendiğini söyleyen İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer,  “Üreticinin üretmeye devam etmesini sağlamak gerekiyor. Bu sağlanamazsa kentli sağlıklı ve ekonomik gıdayla buluşamaz. Üreticinin ayakta kalması için de kooperatifleşme büyük önem taşıyor. Birlikte adil bir şekilde üretmek ve adil bir şekilde paylaşmak, tarımsal üretimin sürekliliğin sağlanmasında da ön koşullardan biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzusu Projesi’ni diğer bölgelerdeki üreticilerle, kooperatif ortaklarımızla buluşturmasını bu açıdan çok önemsiyoruz. Bölgede yeni yatırımların önemi arttı. Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin tulum peyniri artık Halkın Bakkallarında olacak” dedi. 

“Umutlarımız canlandı”
Bergama Çamavlu Kooperatif Başkanı Mustafa Kocataş “Bir yıl içinde yapılan süt alımı tükenmekte olan umutlarımızı canlandırdı. Geçmişte Türkiye’nin en iyi tulum peynirini üreten Çamavlu Mandırası tekrar canlanıyor. Bergama Çamavlu tulum peyniri Halkın Bakkallarında da satılacak” şeklinde konuştu. 

Bergama Örenli Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz ise “Bergama üreticisi çok memnun. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdiği sözü tutuyor. Biz de Ulusal Süt Konseyi’nin verdiği 2.30 TL’nin üzerinde üretici ve ortaklarımıza süt paralarının ödemelerini yapıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'dan Hamamcı ve Vekiloğlu'na vefa
Sonraki Haber Sıfır Atık Belgesi Menderes’in

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?