ANA SAYFA > EKONOMİ > Karaburun’un kadın emeği bu kez Karşıyaka'daydı

Karaburun’un kadın emeği bu kez Karşıyaka'daydı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karaburun’un kadın emeği bu kez Karşıyaka'daydı

Karaburun’a bağlı köylerde yaşayan ve ürettikleri doğal ürünleri tüketicilerle buluşturan kadınların durağı bu kez Karşıyaka oldu.

Karaburun Belediyesi’nin organizasyonuyla Karşıyaka'daki bir AVM'ye gelen kadınlar; nergis çiçeğinden, zeytinyağına; hurma zeytinden, salçaya; ev yapımı tarhanadan, höşmerim ve  sabunlarına kadar ev yapımı doğal ürünleri İzmirliler’in beğenisine sundu. Tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ürünler, üretici kadınlara ek gelir yaratma olanağı da sağladı. 

Karaburunlu kadınların Karşıyaka'da bir AVM'de yöresel ürünleri tanıtmasından ve ek kazanç elde etmesinden mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediyelerin yerelde kalkınmaya destek olması gerektiğini vurguladı. Karaburun Belediyesi’nin de bu vizyonla hareket ederek, kırsalda yaşayan yurttaşların katma değeri yüksek üretim yapmalarını sağlamayı amaçladığını kaydeden Erdoğan, “Üreten kadınlara destek olan, üretici kadınlarımızı tüketici ile buluşturan AVM yönetimine ve ürünlerimize ilgi gösteren İzmirliler’e çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza gelir kapısı olacak tüm verimli işbirliklerine hazırız.” dedi.

AVM içinde üretici kadınlar ve kooperatifler için oluşturulan pazaryerinde ürünlerini satan Karaburunlu kadınlar, ürünlerini satarken hem İzmirliler’i doğal ürünlerle buluşturdular hem de ev ekonomilerine de katkıda bulundular.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevimli köpekler Karşıyakalı miniklere hayvan sevgisi aşılıyor
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'dan iki oyuncu A Milli Takım aday kadrosunda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?