ANA SAYFA > EĞİTİM > TEGV’li Çılgınlar’a araştırma ödülü

TEGV’li Çılgınlar’a araştırma ödülü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TEGV’li Çılgınlar’a araştırma ödülü

TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı'nda "Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm" temasıyla gönüllülerin koçluğunda çalışmalarını sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çılgınlar Takımı, First Lego League İzmir Yerel Turnuvası'nda araştırma ödülüne layık görüldü.

Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Bilim Kahramanları Buluşuyor “ ismiyle düzenlenen First Lego League Turnuvasının 12’ncisi genç mucitlerin katılımlarıyla başladı.  Turnuvanın bu yıl ki teması ise "Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm" oldu.

40 ilden 257 takım toplamda 2 bin 200, 9-16 yaş çocuk ve gencin takımlar halinde çalıştığı "Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm" konulu turnuvada genç  mucitler, çöp üretimi ve çöple başa çıkma konusunda sorun belirleyerek belirlenen sorunlara yenilikçi çözümler üretmek için yarıştı. Mucitler kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına verilen görevleri yerine getirmek için çalışmalarda bulundu.

Hedef Türkiye’yi temsil etmek

TEGV Çiğli Eğitim Parkında, İzmir Mavişehir Rotary Kulübü ve Budin Akarca Mürekkep ve Boya Sanayi'nin sponsorluğunda çalışmalarını gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çılgınlar Takımı ise FLL yerel turnuvada gösterdikleri başarı ile 'Araştırma Ödülü'nü kazanarak İstanbul'da gerçekleşecek FLL Ulusal Turnuvası'na katılmaya hak kazandı. Takım çalışmasını, işbirliği ve araştırma yapmayı deneyimleyerek bundan keyif aldıklarını, hedeflerinin “Uluslararası turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek“ olduğunu söyleyen TEGVli  Çılgınlar Takımı, 19-20 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan ulusal turnuva için hazırlıklarını sürdürüyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı’ya yeni camii
Sonraki Haber Karşıyaka Stadı inşaatı durduruldu…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?