ANA SAYFA > EĞİTİM > Sertifikalı kursa ilgi büyük

Sertifikalı kursa ilgi büyük

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertifikalı kursa ilgi büyük

Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kurslar ile katılımcıların ilgi alanlarında yeteneklerini geliştirmesini ve profesyonel ortamlarda tecrübe kazanmasını sağlıyor.

Karşıyaka Belediyesi Kadın Aile ve Hizmetleri Müdürlüğü’nün Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü HEM işbirliği ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlediği sertifikalı pasta yapım kursu tamamlandı. Meslek edindirme ve istihdama destek sağlamak amacıyla başlatılan kurs sayesinde pasta yapım ve sunumu çırakları yetiştirilirken, sektördeki istihdam açığının kapanmasına da destek sunuldu. Toplam 512 saatlik kursu tamamlayarak sertifikalarını alan öğrenciler, sektörde istihdam edilebildiği gibi kendi işletmelerini kurarak iş hayatına atılabiliyorlar. 
Kursiyerlere iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında kullanabilecekleri sertifikalar verdiklerini ifade eden pasta yapım ustası Begüm Özbek, “Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü HEM’nin imkanlarıyla her kurs döneminde 15 öğrencimize pastacılık üzerine ders veriyoruz. Kursiyerlerimiz 22 modül ders alıyorlar. Toplamda 512 saatlik bir eğitim oluyor. Her modül öncesi teorik bilgiler ders olarak verilip, devamında uygulama yapılıyor. Modül sonlarında da öğrencilerimiz sınav oluyor. Çok farklı yöntem ve teknikle gerçekleştiren bu kursların öğrencilere çok büyük faydasının olduğunu gördüm. Hayatta var olmak isteyen kadınlara yol açıyor. Normal hayatında pastacılık ile uğraşan kişiler de burada bilgilerini pekiştiriyor ya da yeni bilgiler öğreniyorlar. Unlu mamuller sektöründe ara eleman ve eleman açığı çok fazla. Kursiyerlerden bazıları da girişimde bulunarak kendi işletmelerini açma yolunda adımlar atıyorlar. Bazı kursiyerlerimiz de sosyal medya üzerinden müşteri toplayıp siparişler alıyorlar. Özetle kursumuz iş sahibi yapıyor” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’e buz pateninden 9 madalya
Sonraki Haber Belly-Fit ve Yogalates Kursları başlıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?