ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrenciler yerli malı tüketti

Öğrenciler yerli malı tüketti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler yerli malı tüketti

Her yıl Aralık ayında kutlanan “Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası”nda Karşıyakalı öğrenciler hafta boyunca yerli malı tüketti.

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 1946 yılından itibaren 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanıyor.1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Yerli Malı Haftası’nda öğrencilerin yerli malı kullanarak ülke ekonomisine katkısı, tutumlu ve yatırım yapmanın önemi anlatılıyor.

II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanıyor. Hafta boyunca öğrencilerin dışardan getirdikleri yerli üretim mallar okulda birlikte tüketiliyor.

Yılmaz Durmaz /Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Spor Kulübü'nde ilk aday Fatih Diniz
Sonraki Haber Hüseyin Mutlu Akpınar:''Karşıyaka’da eğitime destek sürecek''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?