ANA SAYFA > EĞİTİM > Mirza Nil İlkokulu’nda anlamlı etkinlik

Mirza Nil İlkokulu’nda anlamlı etkinlik

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mirza Nil İlkokulu’nda anlamlı etkinlik

Çanakkale destanını yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için Mirza Nil’de düzenlenen etkinlik duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Karşıyaka Sağlıklı Toplum ve Çevre Derneği ile Türkiye Muharip Gazileri Derneği Karşıyaka Şubesi tarafından Şehitler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik Mirza Nil İlkokulu’nda gerçekleşti. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılması için düzenlenen etkinlikte anılarını ilkokul öğrencileriyle paylaşan Kore ve Kıbrıs gazileri Türkiye’nin bu günlere ne zorluklarla geldiğini geleceğin yöneticileri olan çocuklara aktardı.

Kore gazisi 90 yaşındaki Fethi Tokay’ın anılarını anlattığı sırada duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerden gelen “Siz Atatürk’ü gördünüz mü?” sorusuna Atatürk ile ilgili anısını anlatarak cevap veren Tokay, Kore savaşında yaşadıklarını da çocuklarla paylaştı. Panel, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Karşıyaka Şubesi’ne mensup olan Kıbrıs gazilerinin anılarıyla devam etti. Gazilerin anılarını anlatmasının ardından panele katılan öğrenciler gazilere Çanakkale Savaşı ile ilgili sorular sordu. Panelin sonunda Mirza Nil İlkokulu Müdürü Ercan Çiftçi, Türkiye’nin şehitlerine ve gazilerine çok şey borçlu olduğunu açıklayarak” Şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşıyor. Gazilerimiz ise bizim baş tacımızdır. Amacımız Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleyi genç kuşaklara aktararak bilinçli gençler yetiştirmektir. Bu anlamlı günde Karşıyaka Sağlıklı Toplum ve Çevre Derneği ile ortaklaşa düzenlediğiniz etkinlik için okulumuzu seçtiğiniz için sizlere teşekkür ederiz.” Dedi.
Karşıyaka Sağlıklı Toplum ve Çevre Derneği Başkanı Zübeyda Sucu ise yaptığı konuşmada herkesi duygulandıran anılarını paylaşan gazilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ercan Çiftçi ile Zübeyda Sucu, panele katılan gazilere plaket sundu. Mirza Nil İlkokulu öğrencileri panelin ardından gazilerin ellerini öperek gazilerden imza aldı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Devlet Tiyatrosu sahne diyor
Sonraki Haber Kaf Kaf tam kadro...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?