ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'ya bir Dünya Birinciliği de Elifnaz'dan...

Karşıyaka'ya bir Dünya Birinciliği de Elifnaz'dan...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'ya bir Dünya Birinciliği de Elifnaz'dan...

Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Elifnaz Şentürk Materyal Mühendisliği alanında Dünya birinciliği, Mekanik Mühendisliği alanında Dünya ikinciliğini Karşıyaka’ya, Türkiye’ye kazandırdı.

Karşıyaka Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Elifnaz Şentürk’ün hazırladığı proje, Brezilya’da düzenlenen dünyanın en geniş çaplı proje yarışmalarından olan MOSTRATEC Bilimsel Proje Yarışması’nda 400 proje arasında Materyal Mühendisliği alanında Dünya birincisi, Mekanik Mühendisliği alanında Dünya ikincisi oldu.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu Elifnaz ile birlikte Okul Müdürü Baki Kavak ve Müdür yardımcısı Erdoğan Kanal’ı makamında kabul ederek kutlayarak Elifnaz’a hediye verdi. İslamoğlu “Karşıyaka’ya ve ülkemize kazandırdığınız bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Karşıyaka’mıza, İzmir’imize, ülkemize dünya birinciliği kazandırdığı için tebrik ediyorum. Karşıyaka’da eğitimde farkındalık yaratmaya devam etmeliyiz. Bu uğraşta olan herkese kapımız  açık,  desteğimiz sonsuzdur.” dedi.

Şentürk Isıtma ve soğutma sistemlerini bir arada kullanarak sıcaklığı sabitleyebilen çoklu odalı cihazı projesi ile yarışmaya katılmıştı.

Ödüle doymayan okul Karşıyaka Anadolu Lisesi

Karşıyaka Anadolu lisesi bu proje ile TÜBİTAK Ege Bölgesi ikinciliği, INSPO dünya ikinciliği, kazanmıştı.

Isıtma ve soğutma sistemlerini bir arada kullanarak sıcaklığı sabitleyebilen çoklu odalı cihaz

Sağlık sektöründe özel soğutucu ihtiyacı olup ısıtma ve soğutma sistemlerini aynı cihaz içinde bir arada kullanarak istediğimiz cihaz iç sıcaklığını daha hassas biçimde sabitleyebilmek amaçlanıyor. Bu cihaz içinde farklı sıcaklık derecelerinde birden fazla ürünün eşzamanlı taşınmasını ve saklanmasını sağlamak amaçlanmış.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Foça'da goller Cumhuriyetin 93.yılı için atıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?