ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyakalı çocuklara yeni eğitim yuvası

Karşıyakalı çocuklara yeni eğitim yuvası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı çocuklara yeni eğitim yuvası

Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, kente bir anaokulu daha kazandırıyor. Mavişehir'de inşa edilen anaokulu 12 Kasım Pazartesi günü törenle hizmete açılacak. Başkan Akpınar “7’nci okul öncesi eğitim kurumumuzu açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem çocuklarımıza hem de ailelerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir'de yapımı tamamlanan anaokulu, 2 bin 860 metrekare alan üzerine kuruldu. 2 katlı eğitim kurumunda; modern sınıflar, 510 metrekare açık ve 70 metrekare kapalı oyun alanı, 15'er kişilik uyku odaları oluşturuldu. 120 öğrenci kapasiteli tesiste, idari kısımların yanı sıra yemekhane de yer aldı. Her iki kat da engelli erişimine uygun hale getirildi. Son düzenlemeleri yapılan anaokulunun, 12 Kasım Pazartesi günü saat 16.00’da, törenle hizmete açılacağı belirtildi. 

Çocuklara yönelik hizmetlerini sürdürürken, doğaya karşı sorumluluğunu da unutmayan Karşıyaka Belediyesi, inşaat alanındaki ağaçlara zarar vermemek için, projeyi değiştirdi. Mimari proje üzerinde yapılan oynama sayesinde, alandaki ağaçlar korundu ve kesilmedi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz her şeyden önce, kendimizi çocuklarımıza karşı sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluk ile çalışarak, Karşıyakamıza çağdaş bir anaokulu daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitim yuvası da Karşıyaka Belediyesi’nin insan odaklı, geleceğe karşı sorumlu, gücünü bilimden, kültürden, sanattan alan, çağdaş yerel yönetim felsefesinin bir ürünü olacaktır. Anaokullarından üniversiteye kadar, onların sağlıklı, eğitimli, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için, elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Son 4,5 yılda Ahmet Piriştina, Karşıyaka’nın Filizleri, Kardelenler ve Muzaffer İzgü Anaokullarını açan; iki kültür merkezindeki oyun odalarında da yarım gün hizmet sunan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de yapımı tamamlanan yeni anaokulu ile birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının sayısını 7’ye çıkarmış olacak. 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı emekli öğretmen şarkısıyla tıklama rekoru kırıyor
Sonraki Haber Ulu Önder ''Ata'ya Saygı Yürüyüşü''nde anılacak...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?