ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’da E-Sınav merkezi sınava girecekleri çok sevindirdi

Karşıyaka’da E-Sınav merkezi sınava girecekleri çok sevindirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da E-Sınav merkezi sınava girecekleri çok sevindirdi

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce iki salonda açılan E-Sınav merkezi sınava girecekleri sevindiriyor.

Daha önce Suzan Divrik MTAL devreye giren Karşıyaka e- sınav merkezi, Adnan Menderes Anadolu Lisesine taşınarak 2 salon olarak hizmete açıldı. E-Sınav merkezi, sınava giren adaylar tarafından takdir ile karşılandı. Daha önce E- Sınavlar için Konak’a gitmekten kurtulduklarını belirten adaylar, bu çalışmaları kısa sürede hayata geçiren Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti

Birçok Bakanlığın sınavlarına ev sahipliği yapıyor
Merkezde motorlu taşıt sürücü kursiyerleri, kıyı emniyeti genel müdürlüğü amatör telsizcilik ve mesleki gelişim sınavları yapılıyor. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı dışındaki diğer bakanlık personellerine uygulanan sınavlara da ev sahipliği yapıyor. 
E sınavda kursiyerler yanlarında kalem silgi bulundurmadan bilgisayar üzerinden dokunmatik ekran yardımı ile sınavlara katılıyor. Sınav başvurusunda beyan edilen fotoğraf ve kimlik bilgileri, mernis sistemi ile eşlenerek adayların yüz tanıma sistemi ile tespit edilmesine olanak sağlanıyor. 

Sonuçlar sınav çıkışında öğreniliyor
45 dakikalık sürede yapılmakta olan sınavların sonuçları sınav çıkışında öğrenilerek, oldukça verimli bir süreç işlemesine olanak sağlıyor. Hafta içi 18:00, 19:15 ve 20:30 oturumları hafta sonu ise 10:00, 11:15, 12:30 13:45, 15:00 ve 16:15 oturumları ile hizmet veriyor. 
Millî Eğitim Bakanlığı, bu merkezlerin sayılarını hızla artırarak ilerleyen yıllarda birçok uygulayacağı sınavı dijital alana geçirerek, basılı kâğıt sınav uygulamasını en asgari düzeye çekmeyi hedefliyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Değerler asla unutulmamalı
Sonraki Haber Müdürden öğretmenlere moral ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?