ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 100 çocuğa mini bilgisayar hediye edildi

Karşıyaka'da 100 çocuğa mini bilgisayar hediye edildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 100 çocuğa mini bilgisayar hediye edildi

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tam kapanmanın olduğu bugünlerde fark yaratan bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyor. Karşıyaka Belediyesi KARGEM tarafından belirlenen 100 çocuğa MiniπC hediye edildi.

Kent A.Ş. Proje ve İnovasyon birimi tarafından yaklaşık altı aydır üzerinde çalışılan MiniπC adı verilen “yeni nesil mini bilgisayar” projesinde sona gelindi. Hazırlanan prototipin başarılı sonuçlar vermesinden ardından seri üretime başlanan MiniπC, ilk parti olarak 100 adet üretildi. Tam kapanmanın yaşandığı bugünlerde çocukları mutlu etmek adına üretilen ilk parti mini bilgisayarlar, çocuklar ile buluştu. 

MiniπC çocukların; eğlenceli bir şekilde kodlama öğrenebilmesi, EBA’daki eğitimlerine devam edebilmesi, internette araştırmalar yapabilmesi ve basit oyunlar oynayabilmesi hatta kendi oyunlarını kodlayabilmesi için tasarlandı.
MiniπC yanında verilen kitapçıkta öğrencilerin mini bilgisayar ile yapabileceklerinin ufak bir kısmı yer alırken, çocukların daha fazlasına yeni tasarlanan internet sitesinden veya internetteki başka kaynaklardan erişebilecekleri alan oluşturuldu.  Çocuklar, MiniπC’nin yanında verilen donanımı kendi yapacakları kodlama ile birleştirerek, istedikleri projeleri gerçekleştirebilecekler. Tasarlanan bu MiniπC ile öğrencilerin yapabilecekleri tamamen hayal gücü ile sınırlı.

Dr. Cemil Tugay “Kendi ürettiğimiz MiniπC’ler ile çocuklarımız kodlama öğrenecekler, sesli kitaplar dinleyecekler ve internetin tüm olanaklarından faydalanacaklar. Bilgisayarları dağıtıp bırakmıyoruz, KARGEM ve Evrensel Çocuk Merkezi’nde eğitimler vererek kodlama konusunda çocuklarımızı eğitmek istiyoruz. Pandemi süreci boyunca online olarak eğitimlerimiz devam edecek. Hedefimiz kodlama konusuna meraklı çocuklarımızı tek çatı altında toplamak ve onların elimizdeki imkanlardan daha fazla yararlanmasını sağlayarak geleceklerini inşa etmek. Onların gözündeki ışığı, mutluluğu ve azmi gördüm. Çocuklarımızın çok güzel şeyler başaracaklarına inanıyorum. Yeni nesil yazılımcıların Karşıyaka’mızda yeşerecek olması beni ve ekip arkadaşlarımı çok heyecanlandırıyor. ” dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fuarizmir’e ''güvenli alan'' sertifikası
Sonraki Haber Başkan İduğ, Katı Atık Transfer Merkezi’ni gezdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?