ANA SAYFA > EĞİTİM > Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun resmi açılışını Binali Yıldırım yaptı

Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun resmi açılışını Binali Yıldırım yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun resmi açılışını Binali Yıldırım yaptı

TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Karşıyaka'da yaptırılan Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Törene Yıldırım'ın yanı sıra emekli öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, milletvekilleri, parti yöneticileri, okulu yaptıran Kaptan Altay Altuğ'un aile üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, nitelikli eğitim imkanına kavuşan her çocuk ile daha da büyüyüp güçlendiklerini belirterek, şöyle dedi: "İlimizde son üç yılda okul öncesi okullaşma oranını yüzde 60'dan yüzde 80'e yükselttik. Okullarımızın tekli eğitime geçiş oranını yüzde 66'dan yüzde 81'e çıkardık. Terör örgütü soruşturmaları kapsamında kapatılan ve bakanlığımız kanalıyla müdürlüğümüze devredilen 187 kurumu, önceliği özel eğitime vererek milletimizin hizmetine sunduk. İlimizde özel eğitim okul ve kurum sayısını yüzde 25 artırırken, eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi bu kurumlara yerleştirdik. İlimize 5 anaokulu, 16 ilkokul, 13 ortaokul ve 14 lise olmak üzere toplam 48 okul ve 1 adet çok amaçlı salon ile 1 meslek lisesi atölyesini kazandırdık. Çocuklarımız yarına bakan yüzümüz, en büyük zenginliğimizdir. Bu ülke için kurduğumuz hayallerin başköşesinde onlar var. İl genelinde yaklaşık 90 bine yakın öğrencimizi 'İlham Veren Buluşmalarda' ülkemizin duayen isimleri ile bir araya getirerek, gelecek planlarında destek oluyoruz."

İzmir Valisi Erol Ayıldız ile Kaptan Altay Altuğ'un oğlu Noyan Altuğ da birer konuşma yaptı. Noyan Altuğ, 70 yıldır denizlerden kazandıklarını eğitime yatırmaktan onur duyduklarını söyledi. İstanbul'da yaşayan Kaptan Altay Altuğ'un görüntülü mesaj gönderdiği törende Binali Yıldırım, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, velilere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yıldırım, "Evlatlarımız okullarına başlıyor. Derslerle, etkinliklerle yavrularımızı geleceğe hayata hazırlıyoruz. Okulda sadece eğitim olmayacak, aynı zamanda kültürel spor ve sosyal faaliyetler de olacak. Yavrularımız arkadaşlıklarını pekiştirecek, birlikte çok güzel günler geçirecek. Hepimizin amacı evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. Bu konuda okullarımızın önemli olduğunu biliyorum. Ancak başarının sırrı bildiğiniz gibi öğretmen, öğrenci, veli üçgeninden geçiyor. Sadece öğrenciyle değil öğretmenle değil, veli de çok önemli. Bir öğretmen eşi olarak öğretmenliğin ne kadar ulvi bir görev olduğunu, güzel bir meslek olduğunu iyi bilirim. Okulumuz 32 dersliği olan, spor salonuyla laboratuvarından kantinine, kütüphanesine varıncaya kadar en güzel şekilde hazırlanmış durumda. Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü bellidir. 30 senedir, 40 senedir bilemedin 50 senedir. Ancak insana yapılan yatırım, eğitime yapılan yatırımın ömrü nesilden nesile devam eder. Bizim dinimiz öğrenmeyi emrediyor. İlk emri 'Oku'dur. 'İlim Çin'de de olsa gidin, bulun, öğrenin' diyor" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Karşıyaka’da Bombacı Ali Çavuş unutulmadı
Sonraki Haber Fuarda Atatürk’ün Karşıyaka’sı konuşuldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?