ANA SAYFA > EĞİTİM > Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Karşıyaka'da sürüyor

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Karşıyaka'da sürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Karşıyaka'da sürüyor

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Karşıyaka’da İl Kutlama Programı devam ediyor.

Programa; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi 2071 Mehteran Bölüğü-Savaşçı Türk Kadınları performansı, Yetişkin Zeybek Gösterisi ve Kafkas ve Semazen Gösterisi ile devam etti. Şarkılar Bizi Söyler Korosunun müzik ziyafeti, Ressam Engin Konuklu eşliğinde airbrush tekniği ile resim çalışması performansı, Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezinden Figen Meşe eşliğinde Cam Üfleme Atölyesi, çocuk grubunun modern dans gösterileri gibi birçok etkinliğin yer aldığı program oldukça renkli geçiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve seviyedeki eğitim kurumları, Haziran ayının ilk haftasını "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutluyor. Kutlama haftasında yapılan etkinliklerde bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenmeyi kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

’’Her zaman, Her yerde, Herkes için Eğitim”
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak İzmir’de 1’i Özel Yürekler olmak üzere 31 Halk Eğitimi Merkezi ve 1 Olgunlaşma Enstitüsü aracılığıyla 2022 yılında 28.594 kurs açıldı, 545.030 kursiyer eğitimlerini tamamladı. 2023 yılı Mayıs ayı itibariyle açılan 12.482 kursta 219.089 kursiyer eğitimlerine devam ediyor. ’’Her zaman, Her yerde, Herkes için Eğitim” felsefesiyle faaliyetler sürdürülüyor.

Karşıyaka Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı'nda gün boyu sürecek olan etkinlikler ve atölyeler, 10 Haziran 2023 tarihine kadar halka açık olacak. Etkinliklerin 2.gününde; Milli sporcumuz Cemile Kılıçaslan eşliğinde çocuk güreş gösterileri başladı ve Ali Demirci eşliğinde çocuk Taekwando gösterisi yapıldı. Kabak kemane, Tar ve Perküsyon gibi enstrümanlarla Türk Devletleri müziği icra edildi. Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin gösterileri ile devam eden olan etkinlikler TSM Koro Şefi Birkan Balcı Balkan Müzikleri konseri ile taçlandı. Aynı gün akşam Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda Şef Hüseyin Tolu Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini icra etti. El sanatları ve resim sergileri gün boyu devam etti. 3.gün; Çocuk Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan etkinlikler, Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü Dünya Şampiyonu Battal Arslanpay’ın kick boks gösterisi ile devam etti, gün içinde müzik dinletileri yapıldı. Akşam Yetişkin Halk Dansları gösterisi ve Grup Moli konseri ile İzmirlilerle buluşuldu. İlerleyen saatlerde Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda Öznur Korkmaz şefliğinde Türk Halk Müziği konseri yapıldı. Etkinliklerin 4.günü; Hülya Söğüt eşliğinde çocuk jimnastik gösterileri, Türk Müziği dinletileri, yetişkin halk oyunları gösterisi, akşam Şef Hikmet Tosun yönetiminde Türk Halk Müziği konseri yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Hiçbir zaman pes etmeyen, vazgeçmeyen bir ekibimiz var
Sonraki Haber Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi 1. yılını doldurdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?