ANA SAYFA > EĞİTİM > Cihat Kora Anadolu Lisesi şampiyon oldu

Cihat Kora Anadolu Lisesi şampiyon oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cihat Kora Anadolu Lisesi şampiyon oldu

Cihat Kora Anadolu Lisesi, Dünya Robot Olimpiyatı İzmir Özel Turnuvası’nda şampiyon oldu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliği ile "RoboKodlar İklim Krizi İçin Buluşuyor" Dünya Robot Olimpiyatı İzmir Özel Turnuvası’nda Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive şampiyon oldu.

İklim değişikliği konusunda farkındalık arttırmak, fosil yakıtlardan sera gazı salınmasını önlemek veya sera gazı emilimini arttırmak için robotik bilgisi kullanarak yenilikçi çözümler oluşturmayı sağlamak temalı düzenlenen yarışmaya ilkokul ortaokul ve liselerden olmak üzere 36 takım katılırken, Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive şampiyon olmayı başardı.

RoboKod HighFive danışman öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı rehberliğinde turnuvaya katılım gösterdiklerini söyleyen Cihat Kora Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Yetişken, “Takım üyesi öğrencilerimiz Enes Emre Karakaş, Efe Toprakçı ve Furkan Uzunca’yı ve danışman öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi. İklim Krizi’nin dünyanın en önemli gündemlerinin başında geldiğini söyleyen Yetişken, “Bu konuda her kesim kafa yoruyor. Bu anlamda çok önemli bir yarışmada bu başarıyı elde etmekten çok mutluyuz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka ikinci devre hazırlıklarına başlıyor
Sonraki Haber Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi yıkılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?