ANA SAYFA > ÇEVRE > TÜNELDEKİ YANGIN MECLİS'E TAŞINDI

TÜNELDEKİ YANGIN MECLİS'E TAŞINDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TÜNELDEKİ YANGIN MECLİS'E TAŞINDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, önceki cumartesi akşamı Çevreyolu Bayraklı Tüneli’nde meydana gelen kazayı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanması TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Moroğlu, Bayraklı Tüneli’ni korku tüneline çeviren kazayla ilgili yaşananları özetledi: “7 Haziran 2014 Cumartesi akşamı İzmir Çevreyolu Bayraklı Tüneli’nde, içinde 15 işçinin bulunduğu servis minibüsü motor kısmından alev alarak yanmış, tünel içinde seyreden araçlar duman nedeniyle büyük bir zincirleme kaza riski yaşamıştır. Sürücünün dumanı fark ederek aracı sağa çekmesi ve işçileri indirmesi bir faciayı önlerken; sürücünün ve işçilerin yangını söndürme çabası, tünel içindeki yangın tüplerinin boş olması ve yangın musluklarından su akmaması nedeniyle başarısız olmuştur. 2 kişi dumandan etkilenmiş, minibüs küle dönmüş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülmüştür. Sürücüler acil çıkış kapılarını kullanarak bitişikteki tünele geçerek canlarını kurtarmışlardır.”

İzmirlinin can güvenliğinin, bir “Damlacık” önemi yok mu?

Moroğlu şu soruları sordu:

“1) Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki yollarda kaç tünel bulunmaktadır?

2) Bu tünellerdeki ilkyardım, can güvenliği ve kaza-yangın müdahale düzenekleri, hangi şartlar çerçevesinde oluşturulmaktadır? Bakımları hangi periyotlarla yapılmaktadır?

3) Yaşanan kazada görüldüğü üzere, Bayraklı tünelinde yangın musluğunun akmaması, dumanı tahliye konusunda yardımcı olacak olan havalandırma pervanelerinin çalışmaması ve yangın tüplerinin boş olması durumu olağan mıdır? Olağan değilse,  bu müdahale düzeneklerinin bakımı kimin sorumluluğundadır?

4) Bu olayla ilgili olarak, itfaiyenin olay yerine ulaşımında gerekli yardım ve destek karayolları ekipleri tarafından sağlanmış mıdır?

5) İzmir Ağaçlıyol’daki Karayolları arazisinin satışı sürecinde kurum taşınmazlarına ilişkin fiyat hesaplarının yapılmasına ayrılan mesai ve bu iş için verilen önem, İzmirlinin can güvenliğine gelince neden gösterilmemektedir?

6) Yaşanan bu olaydan sonra, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın twitter hesabı üzerinden “Geçmiş olsun” mesajı,  olayın sorumluları açısından da geçerli midir? Tünelde yaşanan idari zafiyetin sorumluları için bir tasarrufunuz olmuş mudur?

7) Bakanlığınız Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü sorumluları, 1865 metre uzunluğundaki Bayraklı Tüneli’nde yaşanan bu zafiyet ortadayken, yapımı süren 1674 metre uzunluğundaki 2 şeritli iki tünelin yer alacağı Konak Tünelleri Projesi için kaza-yangın müdahale ve ilkyardım konularında İzmirlilere can güvenliği garantisi verme konusunda ne gibi hazırlıklar yapmaktadır?

8) Yoksa Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, deniz manzaralı ve Tarihi İpek Yolu’nun kalıntılarının yer aldığı Konak Damlacık’ı hedef alan, kamulaştırma adı altında yürütülen, yüklenici firma merkezli, yeni bir “rant hesabı” sürecine mi mesai harcamaktadır?”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ‘PEOPLE TO PEOPLE’IN TÜRKİYE’DEKİ MERKEZİ İZMİR OLDU
Sonraki Haber MERKEZİ ORTAK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?