ANA SAYFA > ÇEVRE > Temiz denizler İçin Mavişehir sahilini temizlediler

Temiz denizler İçin Mavişehir sahilini temizlediler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Temiz denizler İçin Mavişehir sahilini temizlediler

Her yıl Eylül ayında Ocean Conservancy Org. (Okyanus Koruma Örgütü) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Dünya Kıyı Temizleme Etkinliği çerçevesinde Amcor çalışanları, aileleri ve tedarikçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile 22 Eylül, Pazar günü bir araya gelerek Mavişehir Sahili’ni temizlediler. 100’ü aşkın çevre gönüllüsü toplamda 2 tona yakın atık toplayarak atıkları belediyenin ilgili birimine teslim ettiler.

Atıklar arasında hijyenik pedlerden tuvalet fırçasına kadar çeşitli atıkların toplandığını belirten çevre gönüllüleri en çok içecek şişesi atıklarının bulunduğunu belirttiler. Amcor Izmir’in Çevre Sorumlusu Onur Kuruoğlu şu sözlerle günün anlam ve önemi üzerinde durdu. “Amcor çalışanları, aileleri ve tedarikçileri bugün sürdürülebilir bir çevre için denizlerimizi temiz tutmak adına harekete geçip çevreye ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdi.”

Etkinliğe katılıp aktif olarak atık toplayan Amcor İzmir Genel Müdürü Burak Özsoy Amcor’un çevreye duyarlılığı hakkında şunları söyledi. “Amcor, tüm ambalajlarını 2025 yılına kadar geri dönüştürülebilir veya tekrar kullanılabilir olacak şekilde geliştirmeyi, tüketim sonrası geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını arttırmayı ve dünya çapında ambalajların sürekli olarak daha fazla geri dönüşümünü sağlamak için söz veren ilk küresel ambalaj şirketi oldu. Amcor İzmir dünya genelindeki temizliğe katılan 120'den fazla Amcor fabrikasından biriydi. Geçtiğimiz yıl, 18,000 kg'ın üzerinde çöp toplayan 27 ülkeden ekiplerle 1,800'den fazla Amcor çalışanı etkinliklere katıldı.”

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonası Bostanlı'da
Sonraki Haber Karşıyaka ile Arapgir kardeş belediye oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?