ANA SAYFA > ÇEVRE > Kocaoğlu: Karşıyaka'da ağaç taşınmayacak, güzergah değişecek...

Kocaoğlu: Karşıyaka'da ağaç taşınmayacak, güzergah değişecek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: Karşıyaka'da ağaç taşınmayacak, güzergah değişecek...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvayı için ağaç kesileceği iddiaları üzerine bugün önce twitter sonra da Karşıyaka 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu açılışındaki konuşmasında iddialara cevap verdi.

Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka'da palmiyelerin kesilmesinin söz konusu olmadığını 80 ağacın taşınacağını ancak gelen talepler üzerine de taşınmasından vazgeçtiklerini ve tramvay güzergahını değiştireceklerini söyledi.
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; palmiyeler, stat, çöp tesisi ve opera binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tramvay projesi kapsamında sahildeki palmiyelerin kesileceği iddialarını yalanlayan Kocaoğlu “Sahilde 1300 değil, 600 ağaç var. Hiç biri kesilmeyecek. 30-40 tanesi taşınacaktı, güzergahı değiştirerek onun da önüne geçtik. Karşıyakalıları duyarlılıkları için tebrik ediyorum. Bizim anlayışımızda ağaca, doğaya, hayvana zarar vermek yok” dedi.
Karşıyaka’ya 30 bin seyirci kapasiteli stat inşa etmek için önce Örnekköy sonra ise Çiğli üzerinde çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, gerekçe gösterilmeksizin bu projelerin engellendiğini savundu. Kocaoğlu “Örnekköy’de zemin uygun değil dediler. Yalı’nın zemininin daha zorlu olduğunu da yine kendileri söylediler. Umuyorum ki 8 Haziran sabahı, Örnekköy’de, Türkiye’ye örnek olacak bir stat projemizin inşaatına başlarız ve o stadı Karşıyaka Spor Kulübümüze hediye ederiz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Yamanlar’da yapımı düşünülen çöp tesisinin de en modern teknoloji ile gerçekleşeceğini belirtirken, Karşıyakalıların merakla beklediği Opera Binası’nın temelinin de yıl içinde atılacağı müjdesini verdi.
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Bir yılda 28 milyon liralık yatırıma imza attık. Karşıyaka’yı kültür-sanat- spor ve turizmde marka kent yaptık. Zühtü Işıl Spor Kompleksimizi çok amaçlı salona dönüştürdük ve 7/ 24 yaşayacak bir tesis yaptık. Buradan tüm Karşıyakalılar faydalanacak. Şimdi tek eksiğimiz stadyum. Ancak en az 30 bin kişinin maç izleyebileceği bir stada ihtiyacımız var. Yalı’ya yapılmak istenen stat için spor salonu yıkıldı, tenis kortları yıkıldı, tartan pist kaldırılıyor. Biz seçim yatırımı değil, gerçek stat ve spor alanları istiyoruz. Gördüğünüz gibi bazıları yıkıyor, biz yapıyoruz. Sizler ve çocuklarımız için yapıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kamil Okyay Sındır: ''Bu iktidar düşecek!''
Sonraki Haber Basketbol maçına kongre saat ayarı yapıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?