ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'nın plastik avcıları

Karşıyaka'nın plastik avcıları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın plastik avcıları

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) öncülüğünde gerçekleştirilen Doğa Öncüleri projesinde Plastik Avcıları çalışmasını sürdüren Hasan Pınarçalı Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini konuk etti.

Müdür Yardımcısı Seda Tanrıkulu Erdem, Proje Danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Serap Üstündağ ile öğrenciler Ada Durmaz, Zeynep Sönmez, Nisa Öztürk, Zeynep Ela Eroğlu, Zeynep Yıldırım, Elif Su Körezli, Ege Vatan, İnci İpek ve Nehir Özyaman, Başkan Tugay’a projenin detayları hakkında bilgi verdi. 

Plastik kullanımının azaltılması ve zararlarına dair farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Fen Bilimleri Öğretmeni Serap Üstündağ, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Hasan Pınarçalı Ortaokulu olarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF-Türkiye) Doğa Öncüleri projesi kapsamında Plastik Avcıları projesi çalışmasına katıldık. Projede temelde; çevreye duyarlı, sorunları belirleyebilen ve çözümler üretebilen gençler yetiştirilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda okulumuzda oluşturulan plastik atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Öğrenci ve velilere plastik kirliliğinin etkileri, doğaya zararları ve insan saglığına etkileri konularını içeren sunumlar yapıldı. Öncesinde ve sonrasında anketler düzenlendi. Tek kullanımlık plastikler yerine; bez torba ve matara gibi sürdürülebilir ürünlerin kullanımının teşvik edilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.” 

Konuklarını duyarlılıkları için kutlayan ve her zaman destekçi olacaklarını vurgulayan Başkan Tugay da “Gelecek konusunda bu denli duyarlı olan çocuklarımıza ve onlara emek verip rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Karşıyaka'mızda oluşturmak istediğimiz toplumsal duyarlılık için çalışan çocuklarımıza yürüttükleri ve gelecekte çevre ve iklim konusunda geliştirecekleri projelerde destek olacağız” dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basketbol Bostanlıspor’da öğrenilir…
Sonraki Haber Sosyal medyadan terör propagandasına 7 gözaltı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?