ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da elektronik atıklar evlerden toplanıyor

Karşıyaka’da elektronik atıklar evlerden toplanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da elektronik atıklar evlerden toplanıyor

Karşıyaka Belediyesi, daha önce sadece seyyar atık getirme merkezlerinde toplanan elektrikli ve elektronik atıklar için yeni bir kampanya başlattı

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 30 Mart’tan bu yana devam ettirilen uygulama; kullanım ömrü tamamlanmış çamaşır makinesi, teyp, ütü, televizyon, bulaşık makinesi, yazıcı, cep telefonu, dvd oynatıcı, kaset çalar, ve dikiş makinası gibi her türlü elektrikli ve elektronik ürünü kapsıyor. Bu gruptaki atıklarını evinden aldırmak isteyen Karşıyakalılar, 363 13 31 / 248 numaralı telefonu arıyor ve randevu tarihi ayarlanıyor. Belirlenen gün ve saatte başvuru sahibi tarafından kapı girişine bırakılan atıklar, belediye ekiplerince alınarak lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim ediliyor. 
Teknolojinin hızla gelişmesi ve tüketimin artmasına paralel olarak, elektrikli ve elektronik atık miktarının da giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu gruptaki atıklar insan sağlığını tehdit ediyor ve çevreye onarımı mümkün olmayan zararlar veriyor. Hem bu konuya ilişkin farkındalık yaratmak, hem de gönüllü karantina günlerinde hizmeti vatandaşlarımızın evine taşımak amacıyla e-atık toplama kampanyamızı başlattık. İlk etapta 30 Mart - 11 Nisan arası olarak açıkladığımız kampanyayı, daha sonra da devam ettireceğiz. İlerleyen süreçte diğer türdeki atıklar için de evlerden toplama çalışmalarımız olacak” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Kaymakamlığı tedbirleri artırdı
Sonraki Haber Başkan Batur’dan personele moral ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?