ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da 40 bin fidan toprakla buluştu

Karşıyaka'da 40 bin fidan toprakla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 40 bin fidan toprakla buluştu

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 3 yıllık süreçte 40 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yeşil dokuyu güçlendirme vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar, önümüzdeki süreçte de yoğun şekilde devam edecek. 

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2019 yılında hayata geçirilen ağaçlandırma seferberliği kapsamında; kent merkezindeki cadde, sokak, park ve boş alanlar başta olmak üzere, ağaçlandırmaya uygun olan tüm bölgeler tek tek tespit edildi. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile üretici kooperatiflerine ait fidanlıklardan ağaçlar temin edilmeye ve Karşıyaka’nın farklı bölgelerine dikilmeye başlandı. Aralık 2021 itibariyle, farklı mahallelerde toprakla buluşturulan ağaç sayısı 40 bine ulaştı. Ağaçlandırma çalışmalarında bölge iklimine uygun olan çınar, akasya, tesbih ağacı, jakaranda, meyve vermeyen dut, sofora, akça ağaç, ligustrum, hatmi, pavlonya, çam ve servi fidanları kullanıldı. Ayrıca, toplam 81 bin metrekarelik çim alan revizyonu da yapıldı. 

Karşıyaka Belediyesi, kentlilerin nefes alabileceği yeni alanlar yaratmak için park yapım çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Bu çerçevede son iki yılda, İmbatlı’dan Örnekköy’e, Cumhuriyet’ten Şemikler’e kadar farklı mahallelerde toplam 14 yeni park yapıldı. 5 adet ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Bunun yanı sıra, 57 mevcut park alanı yenilenerek daha yeşil ve daha çağdaş hale getirildi. Semra Aksu Atletizm Parkı, Prof. Dr. Güngör Nişli Parkı ve Pump-Track Parkuru’nun yapım çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. 

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halit Çelik, “İklimi dengeleyen, havayı temizleyen, en bilinen sera gazı olan karbondioksiti oksijene çeviren ağaçlar; iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bu anlayışla Karşıyaka’da, Başkanımız Cemil Tugay’ın öncülüğünde, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için ağaçlandırma seferberliği yürütüyoruz. Önceliğimiz; kent içerisinde, park, kaldırım ve yol kenarı gibi halkın genel kullanım alanlarında uygun olan tüm boşlukları ağaçlandırmak. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ederek, Karşıyaka’mızı çok daha fazla ağaca, yeşile ve parka kavuşturacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Bursa'da galibiyet arıyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da 73 kişi MHP'ye geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?