ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka Çarşı için 9 Eylül Üniversitesi ile iş birliği

Karşıyaka Çarşı için 9 Eylül Üniversitesi ile iş birliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çarşı için 9 Eylül Üniversitesi ile iş birliği

Karşıyaka Belediyesi, kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile iş birliği yapacak.

 Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a verilen yetki doğrultusunda, iki kurum arasında protokol imzalanarak çalışmalara başlanacak. 
“Karşıyaka Çarşı Bölgesini Geliştirmeye Yönelik Çalışmalara Temel Olacak Analiz, Sentez ve Olası Mekânsal Gelişme Senaryolarının Oluşturulması” başlıklı proje protokolüyle, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından Karşıyaka Belediyesi’ne akademik destek sağlanacak. Çarşı bölgesinin işlevsel ve mekânsal dinamiklerinin ortaya konulacağı, alanın gelişimine yönelik çalışmalara altlık olacak araştırma, analiz, sentez ve temel gelişme stratejilerinin oluşturulması hedeflenecek. 
Protokol kapsamında; analiz ve anket çalışmaları ile esnaf, bölge halkı ve resmi kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve derneklerin katılımıyla çalıştaylar yapılacak. Elde edilecek veriler doğrultusunda temel gelişme stratejileri ve senaryoları oluşturulacak. Son aşamada hazırlanacak rapor, ulusal çapta düzenlenmesi planlanan ‘Kentsel Tasarım Yarışması’nın şartnamesine de esas olacak. 
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile yapılacak iş birliğinin, Çarşı’yı yenileme çalışmalarına çok önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın kalbi ve vitrini konumundaki Çarşı bölgesini, Karşıyaka markasına yakışır hale getirmek istiyoruz. Bu amaçla çıktığımız yola ışık tutacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ve Mimarlık Fakültesi’nin değerli akademisyenlerine şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bu örnek iş birliği sayesinde el ele vereceğiz ve Karşıyaka Çarşı’yı çok daha çağdaş, estetik ve yaşanabilir bir bölge haline getireceğiz” dedi
 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 3 Haha 1 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim Müdürü Korkmaz: Amacımız Karşıyaka ve Karşıyakalı'ya hizmet
Sonraki Haber Karşıyaka Sanat, Spor ve Kültür Dernekleri Birliği kuruldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?