ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Yatak Odasının Konfor Alanını Genişleten Minyatür Mobilyalar: Komodinler

Yatak Odasının Konfor Alanını Genişleten Minyatür Mobilyalar: Komodinler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yatak Odasının Konfor Alanını Genişleten Minyatür Mobilyalar: Komodinler

Yatak odası takımlarının vazgeçilmez parçaları olan komodinler, yatak başlarına genelde ikili halde yerleştirilir.

Yataktan kolayca uzanabilen bir yerde konumlanması uyku öncesinde ya da uyanma zamanında erişim kolaylığı oluşturur. Bu sebeple, sıklıkla kullanılan eşyalar arasında yer alır. Yatak odasında bütünlüğü simgeleyen bir parça olması nedeniyle dekorasyonun da tamamlanmasında önemli. Siz de yenilenmiş bir yatak odası istiyorsanız değişikliğe komodinden başlayabilirsiniz.

En Uygun Şekilde Komodin Modelleri Nasıl Seçilebilir?
Kombin olarak sunulan tasarımlar, tek kişilik yatak odası takımlarında 1 adet, çift kişilik yatak odası takımlarında 2 adet olarak kullanılır. Yatak odasının şekline ve büyüklüğüne göre istenilen ölçülerde seçimler yapılabilir. Genellikle, yatak bölümüne simetrik olarak 2 baş tarafa yerleştirilir. Bu aşamada, modelin yüksekliği standart ölçülerde olacak ise yerden yüksekliği 60-70 cm olarak tasarlanır. Yükseklik seçiminde ise yatak yüksekliği ile aynı olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu ölçülere göre modelin alınması konforluk seviyesini kullanıcı açısından arttırır. Model genişliği ise kullanıcı için hareket alanı bırakır, odanın boyutuna göre boş alanları kaplayacak şekilde seçebilirsiniz. Odanın havasını yansıtan kilim, ayna, perde, renk tonları, kumaş türü ve avize seçimleri komodin seçiminde de belirleyicidir. Dekorasyonu bütünleyen bir parça olması nedeniyle uyumu yakalayacak klasik, doğal, retro, sade, şık modellere yöneliminiz olabilir. Materyal tercihi de odanın stilini yansıtan en önemli unsurdur. Malzeme türevi olarak metal ya da ahşap komodin modelleri tercih edilir. Çekmece sayısına göre 2 ya da 3 çekmeceli komodin alternatifleri mevcut. İşlevselliği estetik ile tamamlayan bu modeller, sandıklı, aynalı, dolaplı ya da masa tipi olarak kombinlenebilir. Renk seçimi en kritik tercihi oluşturur, odanın duvar-zemin-döşeme ve aksesuar görünümünü desteklemesi önerilir. Kategoriler incelendiğinde beyaz, siyah, antrasit ve ahşap görünümlü renklerin daha çok kullanıldığını görebilirsiniz. Ev duvarları bu noktada model seçiminde baskın hale gelir. Duvar boyalarının çoğunlukla beyaz boyanması, beyaz komodini kurtarıcı alternatiflerin başında gelmesini sağlar.



En İdeal Komodin Modelleri Nelerdir?
Takım halinde tasarlanan modelleri beğenebileceğiniz gibi özgür çizgileri yansıtan farklı modeller de ilginizi çekebilir. Benzersiz bir dizayn ile dikkat çekici bir alan yaratmak istiyorsanız abajur ya da kutu gibi aksesuarlar ile kombinleyebilirsiniz. Standart görünümü ile mobilyalar arasında bir düzenden memnun kalabilirsiniz, diğer bir taraftan asimetrik bir görünüm oluşturacak şekilde size özel bir uyum da katabilir. Kullanım ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda depolama gereksinimi ön planda ise dolaplı ya da çekmeceli komodinler doğru tercih olabilir. Ayaklı modeller son zamanların favori parçaları arasında. Yerden yüksekliği sayesinde robot süpürge ile kolaylıkla altını temizleme imkanı bulabilirsiniz. Masalı modeller home office çalışanlar için konforu üste çıkarır. Öne doğru çekilme imkanı ile laptop ile kolaylıkla çalışma ortamı oluşturur. Komodinde malzeme türü seçimi en önemli adımdır. Modern, endüstriyel ve özgür bir dizayn arayanlar için metal modeller; bohem ve rustik bir tarz için ahşap modeller; doğal görünümü tırmandıran tarzlar için masif modeller; renklilik uyumu yüksek MDF modeller; keskin ve zengin bir hava kazandırması için de metal-ahşap karışımlı modeller dikkat çeker.

Komodin Fiyatlarının Farklılık Göstermesinin Nedenleri Nelerdir?
Dekorasyonu bir araya getiren özel dizaynlarda eklentiler, ekstra bölümler ve teknolojik kısımlar fiyat skalasını az ya da çok yönlü olarak değiştirebilir. Yaşam alanlarınıza hava katan modellerin fiyatlarını şekillendiren başlıca unsurlar; malzeme, renk, göz sayısı ve boyutlardır. İhtiyaçlarınıza ve tarzınızı göz önünde bulundurarak beğeninizi kazanacak komodin modellerini Koçtaş web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz, farklı alternatiflerle seçenekleri sergileyen Koçtaş'ta birbirinden güzel komodin modellerini bulabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kaptan dönüyor Onur cezalı
Sonraki Haber Başkan Tugay: Bakanın stat açıklaması büyük talihsizliktir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?