ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Terra Classic (LUNC) Nasıl Alınır Satılır?

Terra Classic (LUNC) Nasıl Alınır Satılır?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Terra Classic (LUNC) Nasıl Alınır Satılır?

Terra Classic, Terra Luna ağının yerel token’i olarak kullanılan bir kripto paradır.

Amacı sabit coin’ler geliştirmek, takas ve diğer işlemlere olanak tanımak olan bir ağ olan Terra Luna ağının odak noktası olan LUNC, merkeziyetsiz blokzinciri protokolünde kullanılmaktadır. LUNC fiyat adresi üzerinden güncel grafiğine ulaşmanın mümkün olduğu Terra Classic, piyasa değerine göre dünyanın en büyük 40 kripto parası içinde yer almaktadır.

Terra Luna ağı, stablecoin dünyasında yenilikçi bir teknoloji sunmasıyla öne çıkmıştır. Delegated Proof of Stake mutabakat modeline sahip olan ağ, ABD dolarının yanı sıra Euro ya da farklı para birimlerini tokenize ederek yatırımcıların kullanımına sunmaktadır. Bu süreçte Luna Classic (LUNC) ise, sabit coin’lerin değerini istikrarlı kılmak amacıyla kullanılmaktadır.

Terra Classic nedir?

Terra protokolünün kripto para birimi olan Luna Classic, Terra ağındaki işlemleri gerçekleştirmenin yanı sıra ağın sahip olduğu sabit coin network’ünü korumak amacına sahiptir. Terra Luna ağı teknik olarak iki yönden ele alınabilir. Bunlardan ilki LUNC olurken, ikincisi ise sabit coin’lerdir. Sabit coin’ler arasında ABD dolarına endeksli USTC başta olmak üzere, farklı varlıklar bulunmaktadır. LUNC’nin amacı ise, bu sabit coin’lerin fiyatını algoritmik olarak sabit tutmaktır.

Sabit coin’ler kripto para dünyasında yüksek işlem hacmine sahip, yatırımların nakitte tutulması ya da kullanıcıların birbirlerine düşük komisyonlu fiat para göndermesi amacıyla kullanılan varlıklardır. Terra ağının sabit coin’leri, USDT ve USDC gibi benzer projelerden farklı olarak teminatlı değil algoritmiktir. Yani USTC ve diğer varlıklar, dolaşımdaki arz kadar teminat tutmaz. Sistem, otomatik alım satım işlemleri ile kripto varlıkların değerini istikrarlı kılar. LUNC de bu amaç için kullanılmaktadır.

Terra Luna blokzincirinde 2022 yılının Mayıs ayında yaşanan sert düşüş sonrasında UST’nin değeri 1 doların altına inmiş, bu süreçte sabit coin’in değerini korumak amacıyla arzı artan LUNA da değerini kaybetmiştir. LUNA coin, 100 doların üzerindeki ATH seviyesinden 0,01 doların altına düşmüştür. Aynı ay içinde Terra ekosistemi, Terra Classic adıyla yeni bir yapılanmaya gitmiş, LUNA coin de bu süreçte Terra Classic adını almıştır. Kripto para borsalarında LUNC simgesi ile işlem gören coin’in değerini eski günlerine döndürme amacıyla, özel bir yakım politikası kullanılmaktadır. Kripto para dünyasını sarsan krize rağmen Terra Classic (LUNC), Ekim ayı itibariyle 1,7 milyar doların üzerinde piyasa değeri ile en büyük 40 coin içinde yer almaktadır.

Terra Classic nasıl alınır satılır?

Terra Luna ağı, yaşanan büyük krize rağmen toparlamayı başarmış ve hızla en değerli 50 kripto para arasına yeniden gitmiştir. Terra Classic (LUNC) yatırımı, Terra 2.0’ın gelecekte yeniden değerlenme potansiyeli taşıması nedeniyle bazı yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir. En düşük işlem komisyonu ile LUNC satın almak için Kucoin borsası tercih edilebilir. LUNCUSDT adresi üzerinden satın alınabilen Terra Classic için aşağıdaki adımlar takip edilmeli:

  • Kucoin’de dakikalar içinde hesap oluşturun.
  • KYC işlemlerini tamamlayın.
  • Borsa hesabınıza Türk lirası ya da kripto para yatırın. (Kredi kartı kullanılabilir)
  • LUNC coin’i spot ya da vadeli piyasada satın alın.

Birkaç kısa adımın ardından gerçekleşebilecek Terra Classic alımı ile, sepetinize LUNC ekleyebilirsiniz. Kripto para borsaları içinde en yüksek işlem hacmine sahip adreslerden olan Kucoin dünya çapında 10 milyondan fazla yatırımcının tercihi. Borsada, 50X ve üzeri potansiyel sunan GEM coin’lerin de yer aldığı 600’den fazla kripto para listeleniyor.

Tüm yatırımların sigorta güvence fonu ile korunduğu borsa, kurumsal ve bireysel yatırımcı için oldukça avantajlı. KCS coin ile borsanın elde ettiği kârdan pay alma, ön satışlara katılma ve yeni üyelikte 500 USDT’ye varan bonuslar, Kucoin borsasının avantajlı yanlarından.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
Sonraki Haber ‘Kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyet

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?