ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Propolis Nedir?

Propolis Nedir?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Propolis Nedir?

Bitkilerin gövdelerindeki tomurcuklardan arılar reçinemsi bir madde toplarlar.

 

Bitkilerin gövdelerindeki tomurcuklardan arılar reçinemsi bir madde toplarlar. Arılar bu maddeyi işleyerek propolis üretirler. Propolis ile kovanı dış etkilere karşı korurlar ve bunu kovanı onarmak için kullanırlar. İçerisinde % 5 vitamin ve mineral bulunur.

Propolis Ne İşe Yarar?

Bağışıklık sistemini güçlendirir, mikropları öldürür. Karacigeri korur, romatizmal hastalıklara karşı kalkan gibidir. Soğuk algınlığı, kalp damar rahatsızlıkları, astım, bronşit ve kanser riskine karşı tedavi edici etkiye sahiptir. Ayrıca göz sağlığı için de oldukça faydalıdır. Propolis mide içinde önemli bir yere sahiptir. Mide ülserine etkileri bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Propolis hücre öldürücü olarak bilinmektedir. Mikroorganizmalar üzeride bulunan zararlı maddeleri öldürücü etkiye sahiptir. Mikrobik hastalıklara karşı savaşarak antibiyotik ile birlikte kullanımda tedavi sürecini kısaltır. Hatta düzenli ve doğru kullanımda antibiyotiğe gereksinimi azaltır. Propolisin ayrıca yara iyileştirici etkisi de vardır. Ciltte bulunan yara ve yanık tedavisinde etkilidir. Yarayı onarır ve dokuları yeniler. Ciltte bulunan mantar hastalığına da iyi gelir. Ayrıca diş eti rahatsızlıkların da antiviral etkisiyle olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

Propolis Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarda kullanımı sakıncalı olabilir. Tek kullanımda tadı ağır ve acı olabileceği için meyve suyu veya bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Propolis almak isterseniz; toksik kalıntılar içermeyen, kontrolden geçip iyi analiz edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Etken maddesi yüksek olan propolisler tercih edilmelidir. Dilerseniz https://www.welldermo.com/propolis  bu linkten sipariş verebilirsiniz. 

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etaplar için imzalar atıldı
Sonraki Haber Uzun Elbise

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?