ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Mesleklere Göre Ortalama Maaşlar

Mesleklere Göre Ortalama Maaşlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mesleklere Göre Ortalama Maaşlar

Maaş bilgisi kuşkusuz her meslek grubu için çok büyük bir önem taşıyor.

Bu nedenle çoğu zaman meslek tarihlerinde de maaş bilgisinin belirleyici bir unsura dönüştüğünden söz edebiliriz. Eğitim hayatını tamamlayanlar meslek tercihi yapmadan önce ortalama maaşlar hakkında da araştırma yapmayı tercih ediyor. Hangi meslek grubunda maaşların ne kadar oldu bilgisi kuşkusuz herkes için önemli!

  • Gişe Memuru

Üniversitelerin bankacılık ve finans bölümlerinden mezun olanların yoğun bir şekilde tercih ettiği gişe memurluğu mesleği yaklaşık olarak 2.750 TL maaş alabileceğiniz bir meslektir. Hemen her meslek grubunda olduğu gibi gişe memurluğu mesleğinde de deneyim maaşınızın bir miktar daha fazla olmasını beraberinde getirebilir.

  • Editör

Editörlük de sıklıkla tercih edilen meslekler arasında yer alıyor. Genellikle üniversitelerin sözel bölümlerinden mezun olanların tercih ettiği bu meslekte maaş ortalamasının 2.820 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak maaşlar 3.800 hatta 4.000 civarında bile çıkabiliyor. Aynı zamanda bu meslek grubunda da ihtiyaç çok fazla olduğundan iş bulmanız çok uzun sürmeyebilir.

  • Dadı

Dadılık mesleği de son dönemde çok daha fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi alanında eğitim almış olanların tercih ettiği bu meslek grubunda maaşların pek çok farklı mesleğe nazaran daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Dadılık mesleğinde maaş ortalaması 4.100 TL olabiliyor.

  • Arşiv Sorumlusu

Tercih edebileceğiniz meslek grupları arasında arşiv sorumlusu da mevcut. Sadece çok basit bilgisayar programlarını biliyor olmanız bu mesleği yapabilmeniz için yeterli kabul ediliyor. Arşiv sorumlusu olarak çalışmak isterseniz 2.470 TL ortalama maaş ile işe başlayabilirsiniz. Elbette bu rakamdan daha düşük ya da daha yüksek bir maaş sunan firmalarla da karşılaşabilirsiniz. Bunun için en güncel iş ilanlarını yayınlayan internet sitelerini düzenli olarak ziyaret etmeniz ve ilanlara göz atmanız gerekiyor.

Bu arada diğer meslek gruplarının maaş ortalamalarına gözden geçirmek ve aynı zamanda güncel iş ilanlarını incelemek için Kariyer.net internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Meslek değiştirmek isteyenler, eğitim hayatından sonra meslek tercihinde bulunarak iş hayatına atılmak isteyenler ya da iş arayanlar için bu sitenin cazip bir platform olduğu bilgisini aktaralım. Hatta hemen şimdi tıklayın.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç: Kaybetmemek de önemli...
Sonraki Haber İZSU doğrudan teminleri internetten duyuruyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?