ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Kripto para alım satım işlemi yaparken bilmeniz gereken basit kurallar

Kripto para alım satım işlemi yaparken bilmeniz gereken basit kurallar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kripto para alım satım işlemi yaparken bilmeniz gereken basit kurallar

Kripto para al sat yapmanın birkaç yolu vardır:

Takas yapan borsa

Merkeziyetçi borsa

Merkeziyetsiz borsa

Takas yapan borsalar, kripto paraları takas etmenize yardımcı olan küçük web siteleridir. Kural olarak, yalnızca sınırlı sayıda varlık sunarlar. Acemi yatırımcıların bu borsalardan uzak durması gerekir çünkü bazılarının dolandırıcı olduğu ortaya çıkmıştır. Deneyimli yatırımcılar, deneyimleri sayesinde takas işlemlerini güvenli bir şekilde yapmasını bildikleri için dolandırıcı vakalarını öncesinden tespit edebilirler. Bu nedenle, bunlardan birini kullanmadan önce incelemeleri dikkatlice okuyun veya alım satım yolculuğunuza bilinir ve büyük borsalardan biriyle başlayın. Kripto para satın almak için en güvenilir borsaları seçin ve canlı kripto borsa işlemleri yapabileceğiniz bir platform olsun.

Merkeziyetsiz borsalar, kullanıcılar arasında aracı görevi görür. Kripto paralarla alım satım, kullanıcıların cüzdanlarından gerçekleşir. Fonlar borsada kalmaz ve borsa, kullanıcıların güvenliğinden sorumlu değildir. Merkeziyetsiz borsalarda birçok işlem çifti bulabilirsiniz. Kripto fiyat kurları, genellikle piyasadaki fiyatlardan daha iyidir.

Merkeziyetçi borsalar, resmi olarak faaliyet gösteren ve müşterilerin verilerini ve fonlarını güvenli bir şekilde saklayan büyük platformlardır. Neden verilerin güvenliği önemli?

Kullanıcılar, merkeziyetçi bir platforma kaydolurken, doğrulama prosedürü gereği kişisel belgelerini borsaya göndermesi gerekir. Platform bu belgeleri, kendisini yasadışı faaliyetlerden korumak için kullanıcıdan istemektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde hesap bloke edilir. Bu nedenle acemi yatırımcılar için merkeziyetçi web siteler önerilir çünkü kripto para satın almak için bu seçenek diğer seçeneklerden çok daha güvenlidir.

Bunun bir örneği WhiteBIT kripto borsasıdır. Canlı kripto borsa olan WhiteBIT kullanıcıların yatırımlarının %96'sını soğuk cüzdanlarda depolar ve bu da bilgisayar korsanlarının fonlara erişmesini engellemektedir. Ayrıca, her müşteri iki faktörlü kimlik doğrulaması yaparak hesabını üçüncü taraflardan koruyabilir.

Kripto paradan nasıl para kazanılır?

Birçok yeni başlayan yatırımcılar, kâr elde etmek için hangi kripto para birimini satın alması gerektiğini araştırmakta. Başarısız olup bir süre sonra toza dönüşebilecek bilinmeyen küçük projeler yerine en popüler kripto paraları seçmek daha iyidir. Bu yüzden en yaygın para birimlerini takip edin.

Ticaretin özü, daha düşük bir fiyattan alıp daha yüksek bir fiyata satmaktır. Ancak işler o kadar da kolay değil. Kripto piyasası oldukça değişken olduğu için hızlı tepki vermeniz ve bilgi sahibi olmanız gerekir. Kripto para kazanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için alım satım stratejilerini öğrenin ve soğukkanlılıkla hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Asla son paranızı yatırmayın ve her zaman seçtiğiniz stratejiye bağlı kalın.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı’nın öğrencilerine ücretsiz eğitim
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden 8 Mart’a özel açılış

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?