ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > ERP programı nedir?

ERP programı nedir?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ERP programı nedir?

ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) programı, kurumsal faaliyetlerin yönetimini kolaylaştıran araçlardır.

Adından da anlaşılabileceği üzere, ERP; farklı kaynaklardaki veriyi tek bir veri tabanına toplar ve toplanan verinin şirket performansını iyileştirme amacıyla kullanılmasını sağlar.

Muhasebe, stok yönetimi, satın alma, dış ticaret, planlama ve bütçe gibi çok sayıda kullanım alanına sahip olan ERP programı; bütünsel bir yazılım teknolojisidir. Bir işletmedeki farklı birimlerin ortak bir sistem üzerinden yönetimini mümkün kılan bu programlar, çalışan performansının arttırılmasından giderlerin düşürülmesine kadar çok sayıda faydaya sahiptir.

ERP programı ne işe yarar?

ERP programı, bir işletmedeki farklı birimlerden alınan verinin kontrollü bir biçimde yönetilmesine imkân sağlar. Tüm şirket verilerinin tek bir sistem üzerinde toplanması, dijitalleşmenin önünü açtığı gibi üretim faaliyetlerinin verimini de arttırmaya yarar.

Aynı zamanda ERP programı, bir işletmedeki farklı iş birimlerinin tek bir birim olarak hareket etmesine olanak tanır. Böylece birimlerden birinin ihtiyaç duyduğu veri bir başka birim tarafından kolaylıkla sağlanır. Ayrıca iş faaliyetlerinin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesi de mümkün hâle gelir. Özellikle satış, satın alma, tedarik zinciri ve depo yönetimi gibi birbiriyle iletişim hâlinde olması gereken birimler; ERP programı sayesinde aktif bir iş birliği sağlayabilir. Böylece işletmenin daha etkin faaliyet sürdürmesi de mümkün olur.

ERP programı kullanma avantajları nelerdir?

Firmaların çok sayıda süreci, tek bir sistem üzerinden izleyip yönetmesine olanak tanıyan ERP programı; sunduğu faydalar sayesinde en popüler dijital çözümler arasında yer alır. ERP programlarının başlıca avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • ERP programı sayesinde sevkiyat işlemleri daha koordine bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu durum, sevkiyat sürecinin hızlı ve etkin bir şekilde sürdürülmesine olanak tanır.
  • Kaynakların verimli kullanımı mümkün olur. Gerek fiziksel kaynaklar gerek veriler, ERP programı sayesinde çok daha verimli bir şekilde kullanılabilir. Özellikle farklı birimlerden alınan verilerin tek bir kaynak üzerinde toplanması, birimler arası iletişimi ve iş birliğini pekiştirip doğru kaynak kullanımını güçlendirir.
  • Muhasebe ve satın alma gibi alanlarda da kullanım sunan ERP programları, finans yönetimi konusunda firmalara kolaylık sağlar. Gereksiz ham maddelerin tespit edilip bu ham maddelerin tedarikine kısa süreli de olsa son vermek, gereksiz harcamaları ortadan kaldırmak gibi etkili çözümler ERP programı sayesinde mümkün olur.
  • Eksik ham maddelerin tespiti ve üretim zincirindeki tutarsızlıklar ERP programı sayesinde tespit edilip üretim sürecinde gereken iyileştirmeler yapılabilir. Böylece üretilen ürünlerin kalitesi arttırılıp müşteri memnuniyeti sağlanmış olur.
  • ERP programı sayesinde bir firmanın iş planı çevik ve etkili bir şekilde geliştirilebilir ve sürdürülebilir. Bu durum, müşteri talebini karşılamaya yönelik faaliyetlerin olumlu bir şekilde yürütülmesini sağlar. Müşteri beklentilerini gerçek anlamda karşılayan bir işletme, uzun vadede müşteri devamlılığını ve sadakatini de arttırabilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar fener alayıyla aydınlandı
Sonraki Haber MHP Karşıyaka, Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?