ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > CRM yazılımı nedir?

CRM yazılımı nedir?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CRM yazılımı nedir?

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRP), bir işletmenin müşterileriyle olan ilişkilerini yönetme yöntemidir.

Bir şirketin müşteri ilişkileri yönetimi stratejisine ya da şirketin ilişkileri yönetmek için kullandığı sürece atıfta bulunsa da genellikle bulut tabanlı bir CRM yazılım sistemini ifade eder. Bu sistem; kişileri yönetmek, satış süreçlerini kolaylaştırmak ve iş ilişkilerini geliştirmek için kullanılır. Aynı zamanda pazarlama ve müşteri hizmetleri süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olur.

CRM yazılımı ne işe yarar?

CRM yazılımı, iletişim bilgileri ve diğer ilgili ayrıntılar dahil olmak üzere müşteri ve çalışan bilgilerini düzenler. Bu yazılımla bir işletme ile müşteriler arasındaki tüm etkileşimler izlenebilir, koordine edilebilir ve yönetilebilir. İşletmelere merkezî bir bilgi deposu sağladığı için zaman içinde daha iyi ilişkiler geliştirilmesine yardımcı olabilir. Özelleştirilebilir bir pano üzerinden müşterilerin iletişim bilgileri, şirket geçmişi, önceki siparişler gibi pek çok bilgiye erişim kolaylaşır.

CRM yazılımı kullanma avantajları nelerdir?

İşletmeler, CRM yazılımı kullanarak aşağıdaki avantajlardan yararlanabilir:

  • CRM çözümlerinin öncelikli amaçlarından biri, işletmelerin müşterileriyle ilişkilerini daha iyi yönetmesine yardımcı olmaktır.
  • Müşteri verileri merkezîleştiği için tüm bilgiler, işletme ile bağlantılı herkesin görebileceği tek bir yerde bulunur. Bu merkezî veri tabanı, görevleri otomatikleştirmek ve müşteri davranışlarını anlamak gibi CRM yazılımı ile yapılabileceklerin temelini oluşturur. Bu, özellikle satış, pazarlama ve hizmet departmanlarının farklı konumlara dağıldığı ya da müşterilerle farklı aşamalarda etkileşim kurulduğu işletmelerde önemlidir.
  • CRM, potansiyel müşterilerin belirlenmesini kolaylaştırır. İletişim bilgilerini görmek ve hangi anahtar kelimelerin işletmeye daha fazla dikkat çektiğini belirlemek için farklı uygulamalar yapılabilir. CRM, ayrıca sosyal medyayı tarayabilir ve kullanıcı etkinliğine göre olası satışları değerlendirebilir. Bu verileri otomatikleştirilmiş ve kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyalarına entegre edebilir.
  • CRM yazılımı ile müşteri geri dönüşüm oranları artırılabilir. Potansiyel müşterilerin bir web sitesindeki davranışları takip edilerek satış odaklı bir yaklaşım benimsenebilir. Şirketler bu verileri, müşterilerin bir ürünü almaktan vazgeçme oranını en aza indirmek ve dönüşüm oranını en üst düzeye çıkarmak için kullanabilir. Böylece daha fazla dönüşüm için web sitesi deneyimi iyileştirilebilir.
  • CRM yazılımı, işletmelerin verilere dayalı kararlar almasına yardımcı olur. Birçok CRM platformu, veri analitiği araçları sunar. Böylece müşteri beklentileri, işletmenin bu beklentileri karşılayıp karşılamadığı, satış ekibinin performansı veya son pazarlama kampanyasının başarısı gibi veriler elde edilebilir. Müşterileri farklı özelliklere veya demografiye göre kategorize etmek ya da potansiyel müşteri kalifikasyonunu otomatikleştirmek için panolar da oluşturulabilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya NBA patentli Brezilyalı
Sonraki Haber Karşıyaka'nın grubu belirlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?