ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nden sağlık atağı

İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nden sağlık atağı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nden sağlık atağı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kendi bünyesinde ve bağlı Sağlık Tesisleri’ndeki yeni gelişmelerden, tıbbi hizmetlerden, yatırımlardan ve projelerden halkın daha doğru ve sağlıklı bilgi alabilmesi için basın çalışanlarıyla bir araya geldi.

Genel Sekreterlik Binasında gerçekleşen basın toplantısına İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Özkan, Genel Sekreterlik Basın ve İletişim Birimi çalışanları ve İzmir’deki medya kuruluşlarından muhabirler katıldı.

Kuzey Genel Sekreterliği’ne bağlı İzmir’in Kuzey aksında bulunan 18 Sağlık Tesisinde 2016 yılında birçok yeniliğin hayata geçtiğini söyleyen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “2015’de muayene olan yıllık toplam hasta sayısı 8.489.948 iken, 2016’da 9.831.761’e yani yaklaşık 10.000.000’e ulaştı. Hastanelerde bakılan Suriyeli hasta sayısı ise 70.597’den 140.529’a yükseldi. Kuzey Hastaneleri’nde gerçekleşen 18.317 toplam doğumdan 2.893’ünün Suriyeli vatandaşımıza ait olduğu tespit edildi” dedi.

Bir yandan yeni nitelikli hastane alanları oluştururken diğer yandan da mevcut alanlarda birçok iyileştirme gerçekleştirildiğini ifade eden Erbaycu sözlerine şöyle devam etti:

Sağlık alanındaki yeni teknolojilere yatırım yapıldı ve cihaz parkuru genişletildi. Sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile yıl sonunda tespit edilen hasta ve çalışan memnuniyet oranları yüzleri güldürdü. İzmir ili genelinde tescilli yatak sayısı oranımız %28 olup İzmir’de en fazla yatak sayısına sahip olan sağlık kurumuyuz. Nitelikli Hasta Yatak Sayısı oranı 2015’de %37,6 iken, 517 Yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin açılması ve Tepecik EAH Bornova Ek Binası’nın hizmete başlamasıyla 2016’da %52,7’ye yükseldi. Önümüzdeki aylarda açılacak olan Bornova Devlet Hastanesi ile bu oranın %60’lara ulaşması hedefleniyor.

İzmir ili genelinde karşılanan ayaktan hasta oranlarına bakıldığında % 41 ile Kuzey Genel Sekreterliği Hastaneleri bulunmaktadır. İzmir ili genelinde yatan hasta oranlarına bakıldığında Genel Sekreterliğimizin %28 oranında olduğu görülmektedir. İzmir ili genelinde karşılanan acil hastaların %45’i bizim hastanelerimizde muayene olmaktadır. 2016 yılı itibarıyla Tepecik EAH’nde 12 branşta, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde 11 branşta müstakil branş nöbetleri tutulmaktadır. 2015 yılında A grubu ve ABC grubu büyük ameliyatlarda il bazında artış sağlayan hastaneler yine Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerdir. 2015 yılında toplam yoğun bakım yatak sayımız 339 iken 2016 yılında 381 olmuştur. İzmir ilinde toplam doğumların %32’si, kamuda gerçekleşen doğumların %73’ü Kuzey KHB’ne bağlı Sağlık Tesislerinde gerçekleşmektedir.

Normal doğumlarımız Buca Kadın Doğum ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde Sancı-Doğum-Lohusa (SDL) odalarında konforlu ve modern koşullarda gerçekleşmektedir. Tepecik EAH Doğum kliniklerimiz Bornova Ek Binası’na taşındıktan sonra burada da normal doğumlar 15 SDL odasında gerçekleşecektir.

Sezaryen oranlarımız 2015 yılında %33 iken şimdi %28’e düşürülmüştür.

 Tepecik EAH’nde 2015 Mayıs ayından itibaren 24 saat Koroner Anjiyo yapılmaktadır. Çiğli BEH’nde 2016 Eylül ayından itibaren Anjiyo ve 2016 Kasım ayından itibaren Kalp Damar Cerrahisi (KVC) ameliyatları yapılmaktadır.

İzmir’in Kuzey aksında 24 saat Koroner Anjiyografi, Girişimsel Yöntemler ve By-Pass daha önce sadece Tepecik EAH’nde yapılırken, 2016’da Çiğli BEH’nde de bu işlemler yapılmaya başlandı. Kuzey Hastaneleri’nde yıllık 4.637 olan Koroner Anjiyografi sayısı 5.974’e, 158 olan yıllık By-Pass sayısı ise 356’ya yükseldi.

Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Tesisleri 2016’nın sonunda Sağlık Bakanlığı denetçileri tarafından zorlu bir denetime de tabi tutuldular. Bu değerlendirmede 2015’de %90,2 olan Verimlilik Puanı, 2016’da %94,1’e ulaştı.

2015 yılında İzmir’e kazandırılan ve Türkiye’deki dört merkezden biri olan ÇEMATEM’in açılması ile ayaktan tedavi olan madde bağımlısı hasta sayısı 1.502’den 3.163’e, yatarak tedavi olan hasta sayısı ise 21’den 172’ye çıktı. Böylece birçok madde bağımlısı hayata kazandırıldı.

Mayıs 2016’da açılan Çiğli BEH dijital, konforlu ve modern tasarımıyla İzmir’in gözbebeği oldu. 150 yataklı Tepecik EAH Bornova Ek Binası, 57 Üniteli Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bergama ve Kemalpaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri halkın hizmetine kazandırıldı. Yine Tepecik EA Hastanesi’nde Diyabet Okulu, Denge Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı ve 150 Yataklı Bornova Ek Bina vatandaşlarımızın ücretsiz kullanımına açıldı. 57 Ünitli Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Bayraklı Ek Binası ile 2015’de 296 olan Diş Üniti sayısı 353’e, Diş Hekimi sayısı ise 296’dan 347’ye yükseltilmiş oldu. Kuzey Ağız Diş Sağlığı Merkezleri’nde 2015 yılında yapılan implant sayısı 1.367 iken, 2016’da 2.618’e çıkarıldı.

2016 yılında hedeflerimizin büyük çoğunluğunu gerçekleştirdik, birçok yeni uygulama ve iyileştirmeleri hizmete soktuk. Çalışanlarımızın daha iyi ve nitelikli ortamlarda, güven içinde çalışmaları için yatırımlar yapıyoruz. Sağlık hizmeti sunumunu geliştirdikçe halkımızın yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor ve bu doğrultuda da yatırım planlamaları yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Projesi kapsamında Dikili Devlet Hastanesi ve Bornova Ağız Diş Sağlığı Merkezi Kırmızı Bayrağa sahip ilk sağlık tesislerimiz olarak Engelli Dostu Hastane Tescili aldılar. Bergama Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastanesi uluslararası alanda Dijital Hastane tescili aldı. Evde Sağlık çalışmaları kapsamında 2015 yılında Aktif Hasta Sayımız 5828 iken 2016 sonu itibari ile 6104 olmuştur. 2015 yılında Ulaşılan Hasta Sayısı 15.782 iken 2016 sonu itibari ile 19.448 olmuştur.

Palyatif Bakım yatak sayısı 68 iken yeni açılan birimlerle 2016 yılında 89’a yükselmiştir. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’inde planlanan 15 yatağın da açılmasıyla 2016 yılı içinde palyatif yatak sayımız 104 olacaktır.

2017’de Yeni Hastaneler…

İzmir Kuzey Bölgesi Sağlık Tesisleri 2017’de de çalışmalarına hızla devam ederek yenilenmeye devam ediyor. Yeni yılda ilk olarak Mart ayı itibari ile Bornova Devlet Hastanesi bitmiş olacak ve ilk etapta Poliklinik Hizmetleri ile açılması planlanmaktadır. İzmir’in Kuzey Bölgesi’nde Foça Devlet Hastanesi’nin yeni binası ile Bergama Devlet Hastanesi Ek Binası yapım çalışmaları hızla devam ederken Aliağa Devlet Hastanesi’nin de yeni hastanesine kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Yeni Dikili DH 50 Yataklı olarak projelendirildi çalışmalara başlandı. Aliağa CİK Devlet Hastanesi’nin yeni 30 yataklı projesi Bakanlık yatırım planına dahil edildi. Buca Seyfi Demirsoy DH bahçesine 94 odalı prefabrik poliklinik binası inşaatı çalışmaları başladı. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı eski Karşıyaka Devlet Hastanesi ise 20 Mayıs 2016 tarihinde sağlık hizmeti vermeye ve depreme karşı dayanıklı olmadığına karar verilerek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşındı. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yıkım onay kararı ile Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yıkımına başlanmıştır. Yerine en kısa sürede yapımı başlayacak olan 150 yataklı modern ve dijital hastane ile Karşıyaka halkı yeni hastanesine kavuşmuş olacak.

Toplantı sonunda basın çalışanları merak ettikleri konularda sorular yöneltirken, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği ile her yıl bir defa böyle bir toplantıyla bir araya gelmenin hem kendileri için hem de yönetimden aldıkları doğru bilgilerle halkın bilinçlenmesi için çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Ayrıca hazırladıkları haberler için yeni sistemde doğru veriye ve bilgiye çok hızlı bir şekilde ulaştıklarını belirtirken, bu konuda Genel Sekreterlik Basın ve İletişim Birimi çalışanlarına teşekkür ettiler.​

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sındır: Son ihraçlar akademi tarihimize kara leke olarak geçecektir
Sonraki Haber Cevat Baba ameliyat oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?