ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Kaymakamı Çalışır, hemsball oynadı

Karşıyaka Kaymakamı Çalışır, hemsball oynadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kaymakamı Çalışır, hemsball oynadı

Hemsball Federasyon Başkanı, Karşıyaka İlçe Spor Müdürünü makamında kabul eden Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır hemsball oynadı…

Yerli ve Milli sporumuz olan Hemsball spor branşı hakkında bilgi vermek için Türkiye Hemsball Federasyon Başkanı Murat Altınay, İzmir Hemsball İl Temsilcisi Ahmet Saygın ve Federasyon Arge proje kurulu Üyesi  Efkan Çiloğlu ile birlikte Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ı makamında ziyaret eden Karşıyaka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, yeni spor branşını tabnıtırken, yanında getirdikleri pratik sahada  bu oyunun nasıl oynanacağını gösterip, kaymakam Çalışır’a da oynattılar.
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın sporun her branşında büyük destek verdiğini ifade eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, “Kaymakam beyi ziyaret ederk, bu spor branşı hakkında bilgi verdik. Projeleri aktardık. Bir turnuva yapmak isteğimizi ifade ettik. Bizlere vermiş olduğu destekten ötürü Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederiz” dedi.
Yelek, Kaymakamlık Kupası Turnuvası düzenleyeceklerini ve UTEM’deki kapalı kortta yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Hemsball nedir?
Adını İngilizce el, enerji, hareket-hamle ve denge-istikrar kelimelerinin baş harfleri olan "hems" ile top anlamına gelen "ball" kelimesinin birleşiminden alan yeni Türk sporu hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Hemsball 4 metre uzunluğunda 1 metre 55 santim genişliğinde ve pürüzsüz ve sert bir zeminde oynanır. Oyun alanını belirleyen tüm çizgiler 4 santim genişliğindedir. 55 milimetre çapında ve 95 gram ağırlığındaki hentbol topu kauçuktan yapılır ve turuncu renktedir. Oyunda amaç topu hedef tahtası üzerindeki çemberin içine çarptırıp rakip oyuncunun alanında yer edinmesini sağlamak ve rakibin aynı amaca ulaşmasını önlemektir.
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaçanoğlu Karşıyaka Emniyet Müdürü oldu
Sonraki Haber Karşıyaka'da iki tesis yurda çevrilecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?