ANA SAYFA > SPOR > Dr. Bülent Zeren’in Karşıyaka Spor Tarihi Koleksiyonu sergilenecek

Dr. Bülent Zeren’in Karşıyaka Spor Tarihi Koleksiyonu sergilenecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr. Bülent Zeren’in Karşıyaka Spor Tarihi Koleksiyonu sergilenecek

2019 yılı Şubat ayında kaybettiğimiz, Karşıyaka’nın ve tüm spor camiasının şifa kaynağı değerli bilim insanı Dr. Bülent Zeren’in Karşıyaka Spor Tarihi Koleksiyonu’nun sergilenebilmesi için oğlu Can Zeren Karşıyaka SPor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile birlikte çalışma başlattı.

Bu konuda bir açıklama yapan Can Zeren konuyla ilgili şunları söyledi:
“Yaşam kısadır. Geceyi bir anlığına aydınlatan bir şimşek gibi. Sabaha kadar yanıp tükenen bir mum gibi. Mumu eriten emektir. Bu emek, ışık verirken eridiğini fark etmediğimiz insanların emeğidir. Şimşek ise tarihin fırtınalı karanlığında bu emeklerin ışımasıdır. İşte, bu yaşamlardan bize kalan değerler birer şimşektir. Arkasında emeğiyle bize ışığını bırakmış binlerce mum vardır. Bu değerler yaşarken önüne geçip kendimizi öveceğimiz nesneler değildir. Bunlar kuyumcu vitrinindeki göz kamaştırıcı ziynet eşyaları değildir. Bu değerler genç kuşaklarındır.
Ben babamın mum gibi erimesine şahit oldum. Mütevazı, sessiz sedasız, emeğiyle aydınlatıp eridi. Çoğu zaman şimşeğin parlaklığına kapılırız. Verilen emekler, çekilen çileler perde arkasında kalır. Bilen bilir. Bilmeyen de bilmez. Mühim değil. Emanet edilen değerler bin bir emekle eriyerek var edilmiş yaşamların görkemli nişanlarıdır. Bunlar emek dolu ışık kaynaklarımızdır. Bunlar yıllardır fırtınalarda mücadele veren Karşıyaka Spor Kulübü’nün her daim yolunu aydınlatacaktır. Bunlar büyük kulübümüzün, Karşıyaka’mızın ezeli ve ebedi ruhuna aittir. Bu nedenle muhatabım pek tabii bu ruhun taşıyıcısı olan büyük kulübümüz ve başkanlık makamıdır. Babam Dr. Bülent Zeren’e emanet edilerek bir araya getirilmiş olan bu kültürel mirasın ait olduğu yer Karşıyaka Spor Kulübü’dür ve asıl sahibi de bu kulüpte yetişecek olan çocuklarımızdır.
Bu vesileyle sayın Başkan Turgay Büyükkarcı ile oluşturacağımız müzecilik alanından uzmanların yer alacağı bir komiteyle “Dr. Bülent Zeren Karşıyaka Spor Tarihi Koleksiyonu” envanter çalışması yapılacak ve ardından kulüp nezdinde sergileneceği yer tespit edilerek halkımızın ilgisine sunulacaktır.”
Başkanımız Turgay Büyükkarcı ise, “Bu anlamlı sözler üzerine daha fazla bir şey şöylemeye gerek yok. Koleksiyonun oluşmasına sebep olan rahmetli Bülent abimize, koleksiyona destek veren tüm büyüklerimize bu koleksiyonu Karşıyaka geleceğine teslim eden başta can kardeşim olmak üzere ailesine Karşıyaka Spor Kulübü olarak minnetterarız. Bu miras yarınlarımızdır." 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Oran Çeşmeliler’i kan vermeye davet etti
Sonraki Haber Konutlardan atık toplama sistemi Karşıyaka’ya yayılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?